You have not added an image yet. Please upload and apply an image.

Hoe je 13 wordt en overleeft… als je ouders vampiers zijn

Hoe je 13 wordt en overleeft… als je ouders vampiers zijn

Doelgroep: 9 – 12 jaar
Titel: Hoe je 13 wordt en overleeft… als je ouders vampiers zijn
Schrijvers: Pete Johnson
Uitgeverij: WPG Uitgevers België nv,
ISBN: 9789022330913

Wat leert je kind:

  • Leesplezier
  • Taalontwikkeling
  • Uitbreiding woordenschat
  • Leesbegrip

Te koop bij Bol. com

Het boek

Het gaat om deel één van een leuke serie over halfvampiers en vampiers. Deel twee van deze serie is ook heel erg leuk.
Het boek heeft geen harde kaft, maar een paperback bindwijze.
Er zijn geen plaatjes in het boek, anders dan steeds hetzelfde plaatje bij het begin van ieder hoofdstuk.
De tekst is geschreven in de stijl van een dagboek.

Marcus krijgt op zijn dertiende verjaardag van zijn ouders te horen dat hij bijzonder is. Dat klinkt vast heel leuk, ware het niet dat ze hem vertellen dat hij een halfvampier gaat worden.
Hoewel hij wacht totdat ze het uitgieren van het lachen, blijken ze toch bloedserieus te zijn.
En als klap op de vuurpijl zal hij de komende tijd zo erg uit zijn mond gaan stinken dat hij niet naar school hoeft. Hij gaat hoektanden krijgen die er ook weer uit gaan vallen en hij zal last krijgen van vreemde verlangens die hij niet tegen zal kunnen houden.
En dan vinden zijn ouders het nog gek ook als hij ze laat weten dat hij hier niet aan mee wil doen. Hij wil geen halfvampier worden en zal er alles aan doen om “gewoon” te blijven!
Maar…. is dit wel verstandig? Waarom gedragen zijn ouders zich zo overbezorgd? Waarom kijken ze steeds zo angstig wanneer Marcus zich verzet tegen zijn transformatie?

Mijn mening

Mijn zoontje van tien jaar oud is fan van deze serie. Hij is best behoorlijk kritisch over boeken en leest daarom ook liever informatieve boeken dan verhalenboeken, maar deze serie valt wel bij hem in de smaak.
Dat is genoeg reden voor mij om deze serie ook uit te proberen.

Ik vind dit boek ook heel erg leuk en heb het met veel plezier uitgelezen. Ik snap wel waarom hij van deze boeken geniet. Het boek is in dagboekstijl geschreven en leest heel fijn. Je vliegt als het ware door de tekst en voor je het weet ben je al bijna bij het slot van het verhaal.

Een verhaal over halfvampiers en vampiers klinkt natuurlijk heel spannend en dat is het ook wel. In het begin vind ik het verhaal vooral leuk en grappig en langzamerhand begint het spannend te worden. Je wordt heel mooi meegenomen in de tekst totdat je zo erg meeleeft met Marcus dat je zelf ook graag wil dat hij transformeert in een halfvampier.

Ik vind dit boek zeker een aanrader voor kinderen van 9 tot 12 jaar en ik denk wel dat mijn zoontje dit boek ook best cadeau zou willen doen aan zijn vriendjes voor hun verjaardag.
Ook lijkt dit boek me wel heel leuk als voorleesboek. Het begint gelijk heel pakkend en grappig en de figuren in het boek zijn ook zo lekker maf. En nee de halfvampiers in dit boek vallen geen mensen lastig. Het boek is dan ook helemaal niet griezelig.

recensie-exmplaar-uitgever

 

Leave a reply