You have not added an image yet. Please upload and apply an image.

Sundae split – kaartspel van White Goblin Games

Sundae split – kaartspel van White Goblin Games

Doelgroep:  2 tot 5 personen vanaf 10 jaar.

Wat is Sundae split van White Goblin Games?

Dit is een kaartspel voor 2 tot 5 personen. Het spel gaat over het maken van ijsjes. Je verzamelt ingrediënten om ijsjes te maken. Wel moet je uitkijken voor groente, want die kunnen je de overwinning kosten.
Je speelt het spel per ronde en pas aan het einde kan je zien wie de winnaar is.
Je speelt het spel grotendeels met de kaarten open en kan je in de gaten houden hoe het gaat. Daar pas je dan je spelstrategie op aan.
Het spel verloopt grotendeels snel en simpel. Per ronde moet een speler de kaarten verdelen in stapels. De andere spelers mogen uit de verschillende stapels kiezen. De deler zelf krijgt de stapel die overblijft.
Je mag een paar kaarten gesloten neerleggen in een stapel en je mag zelf weten hoeveel kaarten je per stapel legt (minimaal 1 en maximaal 4 kaarten). Je kan op deze wijze proberen om spelers te lokken minpunten te pakken en voor jezelf een mooie verborgen stapel over te houden.
Nadat alle kaarten zo verdeeld en gekozen zijn ga je de punten uitrekenen en ontdek je wie de winnaar is.

Mijn mening

Ik vind dit kaartspel heel erg leuk. Het is lekker simpel en op zich ben je snel klaar met het spel. Als je met twee spelers speelt duurt een potje maximaal 10 minuten. Als je met meerdere spelers speelt duurt een potje zo’n 15 – 20 minuten.
Het spel is lekker makkelijk en snel te begrijpen. Hoewel op de doos staat dat het voor spelers vanaf 10 jaar en ouder is kan mijn zoontje van 8 jaar dit prima spelen en wint hij ook best vaak. Ik denk dat jongere kinderen dit ook nog best kunnen spelen, alleen hebben ze hulp nodig bij het berekenen van de punten aan het einde van het spel. Omdat de nadruk van het spel op het spelen zelf ligt en niet zozeer op het winnen kunnen jongere kinderen prima meespelen.

Er ontstaan geen ruzies bij dit spel, omdat je elkaar niet plaagt door elkaars kaarten af te pakken of elkaar slechte kaarten te geven. Natuurlijk probeert een deler om zijn tegenspelers de slechte kaarten te laten pakken, maar uiteindelijk is het de speler zelf die goed nadenkt bij het kiezen van een stapel en zelf een slechte keuze maakt. Kinderen kijken elkaar dus niet met scheve ogen aan.
Ook is niemand echt aan het winnen of verliezen, omdat je pas aan het einde berekent wie er wint.
Vaak wanneer iemand aan het winnen is gaan de andere spelers samenspannen tegen de toekomstige winnaar. Dat kan niet met dit spel. Dat houdt dit spel daarom ook leuk en gezellig.

Aan het einde van het spel moet je rekenen om te ontdekken hoeveel punten je hebt. Ik laat mijn kinderen zelf hun eigen punten berekenen. Hierdoor moeten ze steeds 7 sommen uitrekenen. Dit is ook nog eens heel goed voor hun rekenontwikkeling.
Om de winnaar te bepalen moet je vooral optellen. Er is één tafelsom en twee andere punten moet je berekenen door of herhaald op te tellen of als tafelsom uit te rekenen.
Goed voor mijn beide jongens dus!

Ik vind dit spel echt heel leuk en vind het wel een aanrader. Wat de prijs betreft vind ik het ook nog eens prima passen als verjaardagscadeau voor een kinderfeestje.

 

recensie-exmplaar-uitgever

Leave a reply