You have not added an image yet. Please upload and apply an image.

Magnetische letterdoos van Rompompom (Zwijsen)

Magnetische letterdoos van Rompompom (Zwijsen)

Doelgroep

4 – 6 jaar

Wat is het magnetische letterdoos van Rompompom?

Het gaat om een blikken doos met magnetische letterkaarten en werkbladen. De werkbladen lopen op in niveau.
Kinderen leren spelenderwijs de letters en gebruiken de letters om woordjes te maken.

Er zijn 77 magnetische letterkaartjes  en 16 werkbladen.

magnetische-letterdoos-1

Mijn mening

De doos is al gelijk leuk voor kinderen omdat ze de plaatjes wel zullen herkennen van de opdrachten op school. Ze kennen het figuurtje Pompom van school.

Je kan de doos al gebruiken voor kinderen die nog helemaal geen letters kennen. Ze kunnen dan simpelweg op de binnenkant van de doos alle letters zien en daar zoeken ze dan de juiste letters bij. Door dit samen te spelen heb jij de kans om spelenderwijs de klanken van de letters te noemen waardoor je kind toch de letters begint te leren.

De klinkers zijn blauw en de medeklinkers zijn zwart. Dit is erg handig om de kinderen al een beeld te geven dat er 2 soorten letters zijn.

De dubbele klanken zoals oe, ui, au, enz. wordt hiermee gelijk goed aangeleerd. Kinderen leren ze op school als 1 klank en niet als 2 verschillende letters. Hiermee sluit je dus gelijk perfect aan op school.
Ook de letter “a” is gelijk de juiste letter die je nodig hebt. Vaak denken mensen dat deze “a” verkeerd is en dat het dan verwarrend is voor kinderen. Dat klopt dus niet. In de leesboekjes en leeswerkboekjes van de kinderen op school wordt van deze “a” gebruik gemaakt. De andere a wordt meer gebruikt als schrijfletter en als losse kaarten die de leerkrachten laten zien, maar het gaat hier om leren lezen en niet om de schrijfletters, dus deze doos biedt het helemaal goed aan.

magnetische-letterdoos-2magnetische-letterdoos-3

De werkbladen zijn leuk en duidelijk. Er zijn werkbladen voor kinderen die nog geen letters kennen of nog niet alle letters kennen. Speciaal voor deze kinderen bevatten de werkbladen al de letters die ze nodig hebben. Zij gaan aan het werk door de juiste letterkaartjes erbij te zoeken.
Kinderen die al  verder zijn en al wel (bijna) alle letters kennen kunnen met de werkbladen aan de slag waarbij ze zelf goed moeten nadenken welke letters ze nodig hebben bij de plaatjes.

magnetische-letterdoos-4magnetische-letterdoos-5

Naast het oefenen met losse letters zijn er ook werkbladen met korte woordjes. Dit zijn dezelfde woorden die de kinderen ook op school oefenen.
Deze doos kan dus best lang meegaan. Van kinderen die 4 jaar zijn en langzaam bekend willen raken met letters tot aan kinderen die 6 jaar zijn en in groep 3 aan de slag gaan met het leren lezen.

 

Leave a reply