You have not added an image yet. Please upload and apply an image.

Black stories 9 – 50 gitzwarte raadsels

Black stories 9 – 50 gitzwarte raadsels

Doelgroep:
Vanaf 2 spelers.
Vanaf 12 jaar.

Wat is Black stories?

Dit is een raadspel die je samen thuis kan spelen, maar je kan het ook met een grote groep spelen.
Wij spelen dit thuis met onze twee jongens van 8 en 10 jaar.
Eén persoon is de raadselmeester. De raadselmeester pakt een kaart en leest de gebeurtenis op de voorkant van de kaart voor en vraagt: “Waarom?
Hieronder laat ik een kaart zien. De raadselmeester leest de voorkant voor. Op de achterkant staat het antwoord. Alleen de raadselmeester weet het antwoord.

De andere spelers mogen nu samen gaan uitzoeken waarom Mia en Els dood zijn. Wat is er gebeurd? De spelers moeten het antwoord gaan uitzoeken door vragen te stellen aan de raadselmeester. Het mogen alleen vragen zijn waar de raadselmeester “ja” of  “nee” op kan antwoorden.

Waar is Black stories te koop?

Ik heb Black stories 9 gekregen van de speelgoedwebsite TrendySpeelgoed. Daar zijn verschillende versies van Black Stories te koop:

Mijn mening

Het spel is simpel om te spelen. Er zijn niet veel spelregels dus je kan gelijk beginnen met het spel. Het is enorm leuk dat je het kan spelen met iedereen die mee zou willen spelen. Je kan het met je gezin spelen of met een hele groep. Ook leuk om te spelen met de kinderen in de klas.

Mijn zoontje van 8 jaar doet ook graag mee. Hij kan prima meespelen bij het raden, maar hij vindt het nog leuker om de raadselmeester te zijn. Wel moet hij dit altijd samen met iemand doen, omdat zijn woordenschat nog niet goed genoeg is om alles te snappen dat op de kaart staat. Vaak moet een ander de kaart met hem doornemen en uitleggen wat er precies staat. Woorden als trottoir, provinciale weg, bedolven, isoleercel, manuscript, ontwricht, zijn best lastig voor hem om te snappen. Zo leert hij weer nieuwe woorden.

Je kan dit spel vaak even snel pakken. Wanneer we samen een toetje eten, pakken we een kaart erbij en spelen we samen het spel. Het is echt heel leuk en heel gezellig om zo samen bezig te zijn.
Ga je binnenkort op vakantie, dan kan ik je dit spel ook van harte aanraden. Hebben jullie een lange autorit voor de boeg? Speel samen een paar kaarten tijdens de rit. Zo lijkt de tijd sneller voorbij te gaan en maakt het de rit veel leuker.
Op vakantie nog even samen de dag leuk eindigen? Pak er een kaart bij en ga er samen voor zitten. Erg gezellig!

Ben je op kamp met een groep? Speel dan samen dit spel bij een kampvuur. Een pak van deze kaarten is ook heel handig om te hebben in een klas met (oudere) kinderen. Heb je 5 tot 10 minuten over? Pak een kaart erbij en speel samen dit spel. Het is goed voor kinderen om te leren nadenken en vragen te stellen om een mysterie op te lossen.

Ik dacht eerst dat het spel eng zou zijn, omdat je op de doos leest over het sterven na het eten van tomatensoep en dood liggen in een plas bloed. Het spel is helemaal niet eng. Het klinkt alleen maar luguber. Op mijn YouTubekanaal heb ik het doosje van het spel laten zien en daar heb ik toen bij gezegd dat het me eng leek. Ik kreeg daar leuke reacties op. Kinderen vinden het vooral grappig om te doen. Het wordt ook vaak gespeeld in groep 7/8 van de basisschool. Door deze reacties leek het me juist heel leuk om het spel uit te proberen.

Je kan alle kaarten maar 1x spelen. Als je alle kaarten al kent is het niet meer leuk om te raden. Dit is natuurlijk geen probleem wanneer je het spel speelt in een klas. Je kan het spel ieder jaar weer gebruiken als je steeds een nieuwe groep krijgt. Als je het voor je gezin hebt gekocht kan je de kaarten maar 1x spelen, want daarna ken je alle antwoorden al. Wel kan je dan één van de andere versies kopen. Dan heb je weer nieuwe kaarten  om samen op te lossen.

Leave a reply