You have not added an image yet. Please upload and apply an image.

De wortels van Oranje

De wortels van Oranje

Doelgroep: Vanaf 10 jaar
Titel: De wortels van Oranje
Schrijver: Marc Ter Horst
Illustrator: Wendy Panders
Uitgeverij: Lannoo
ISBN: 9789401443029

Wat leert je kind:

  • Weetjes over Nederland
  • Leesplezier
  • Taalontwikkeling
  • Uitbreiding woordenschat
  • Leesbegrip

Het boek

De inhoudsopgave is heel creatief gemaakt. Dat ziet er heel leuk uit. Het maakt dat je gelijk zin hebt om al die windmolens  één voor één af te gaan en te lezen wat je allemaal gaat leren met dit boek.

De schrijver heeft een aantal hele leuke weetjes over ons land gekozen om aan je te vertellen.
De kleur oranje komt nadrukkelijk naar voren. Je vindt het in de oranje wortels waarin de paginanummers gedrukt staan, de titel van ieder hoofdstuk is oranje gedrukt, belangrijke woorden in de tekst zijn oranje gedrukt en bij ieder hoofdstuk zie je in een oranje kaart van Nederland waar het weetje vandaan komt.
Echt voor Oranjefans dus!

Elk hoofdstuk bestaat uit 1 bladzijde met tekst en 1 grote illustratie. De illustraties kunnen bestaan uit foto’s, tekeningen of een combinatie van beide.

Meer weten? Bekijk hier een inkijkexemplaar van het boek.

Mijn mening

Erg leuke weetjes. Zoals de held Hansje Brinker. Ken je die? Ik ook niet! Dat is ook niet erg, want hij heeft dus nooit bestaan, maar de Amerikanen komen hier kijken waar hij het land heeft beschermd door zijn vinger in een dijk te steken. Ze kunnen tegenwoordig naar zijn monumenten komen kijken. Wat een eer zeg voor een held die nooit bestaan heeft!
Enorm leuk om dit soort weetjes te leren over ons land. De volgende keer dat ik in Madurodam ben of in Spaardam en Harlingen zal ik zeker een foto maken van Hansje Brinker.

Echt een geweldig boek om meer te leren over mijn land. Wist jij dat Nederland een vulkaan heeft? Ik ook niet! Nu heeft Nederland er wel meer dan één, maar dat lees je allemaal in het boek.

Eindelijk weet ik waarom we herfstvakantie krijgen op school! Dat was toen niet bedoeld om kinderen lekker vrij te geven!

Ik kom uit Deventer en natuurlijk heb ik de vele verhalen gehoord en de foto’s gezien van 1962 toen Deventer helemaal blank stond. Dat was niet mis! Maar wat geen Deventenaar me ooit heeft verteld: “Het was een voorbereiding op een inval van de Russen tijdens de koude oorlog”! WoW!
Interessant boek dus.

recensie-exmplaar-uitgever

Leave a reply