You have not added an image yet. Please upload and apply an image.

Dagboek van een megakrijger

Dagboek van een megakrijger

Doelgroep: Vanaf 9 jaar
Titel: Dagboek van een megakrijger
Schrijver: Cube Kid
Uitgeverij: Van Holkema & Warendorf
ISBN: 9789000364732

Wat leert je kind:

  • Leesplezier
  • Taalontwikkeling
  • Uitbreiding woordenschat
  • Leesbegrip

Het boek

Het boek heeft een zachte kaft en gaat over Minecraft.
Het is een dagboek geschreven door Minus. De bladzijdes hebben het uiterlijk van Minecraft.
Er zijn veel plaatjes in het boek. Het boek is best dik en heeft 256 bladzijdes.

Deze serie gaat over Minus en zijn dorp in Minecraftia. Minus is een dorpeling in Minecraftia. Minecraftia is een echte wereld. Het spel Minecraft is gebaseerd op zijn wereld.
In boek 1 leer je meer over Minecraftia, Minus en de dorpelingen. Je ontdekt het verschil tussen de wereld van Minus en het spel Minecraft zoals jij die kent. Het gaat vooral over het leven van Minus. Hij wil een krijger worden. Omdat de mobs in zijn wereld heel slim en gevaarlijk zijn, zullen er 5 kinderen worden uitgekozen om krijgers te worden. Dit is zijn kans!
In boek 2 gaat het avontuur verder. Minus doet nog steeds enorm zijn best om krijger te worden. Gelukkig hebben ze al veel geleerd op school, want het wordt steeds gevaarlijker voor de dorpelingen.
In dit deel wordt het avontuur nog spannender. Het dorp heeft alle krijgers nodig die het bijeen kan schrapen! De mobs zoals je die tegen komt in dit boek staan gelukkig niet voor je kamp wanneer je zelf Minecraft aan het spelen bent!

Benieuwd? Bekijk een inkijkexemplaar (onder het plaatje).

Mijn mening

Het boek begint leuk en spannend zoals je gewend bent uit deel 1 en 2.
Richting het midden verandert de schrijfstijl. Er komen zeer spannende situaties aan bod die het verhaal ineens heel dramatisch maken. Maar deze situaties worden heel snel opgelost. De oplossing is ontzettend simpel en voelt ook onbevredigend. Ik snapte ineens waarom mijn zoontje dit boek niet uit wilde lezen.
Hij heeft deel 1 en 2 met veel plezier gelezen. Hij had de boeken verslonden! Maar het lukte hem niet om dit boek uit te lezen. Wel jammer, want wat later in het boek pakt de schrijver zijn eigen schrijfstijl weer op en lees het verhaal weer heerlijk verder.
Ik vind het wel leuk hoe deze boeken je aan het denken zetten over de dorpelingen. Je gaat er wel over nadenken wanneer je de volgende keer in het spel hun eten van hun tuintjes pakt en de spulletjes uit hun koffers haalt.
Het avontuur is nog niet voorbij. Ik ben benieuwd hoe het verder zal gaan in deel 4.

 

Leave a reply