You have not added an image yet. Please upload and apply an image.

De gruwelijke generaal – Costa Banana 1

De gruwelijke generaal – Costa Banana 1

Doelgroep: Vanaf 8 jaar.
Titel: De gruwelijke generaal – Costa Banana 1
Schrijver:  Jozua Douglas
Illustrator: Elly Hees
Uitgeverij: De Fontein
ISBN: 9789026146701

Wat leert je kind:

  • Leesplezier
  • Taalontwikkeling
  • Uitbreiding woordenschat
  • Leesbegrip

Te koop bij Bol.com

Het boek

Ik luister dit verhaal via Storytel op aanraden van mijn zoontjes.
Ik betaal 10 euro per maand om naar de boeken te luisteren die ze in hun bestand hebben. Ik kan zoveel luisteren als ik wil.
Probeer Storytel 14 dagen gratis.
Mijn jongste zoontje van 8 jaar heeft naar deel drie van deze serie geluisterd toen zijn juf het boek voorlas in de klas. Mijn oudste zoon kent de hele serie en heeft me aangeraden deze serie ook te lezen. Volgens hem is deel twee het leukste boek uit deze serie.

Het verhaal gaat over Rosa. Zij en haar broertje Fico zijn de kinderen van de president van Costa Banana. Hij is in zijn eentje de baas en is elke dag druk bezig met het verzinnen van wetten. Zo moet iedereen al zijn Facebookposts een like geven, iedereen moet zijn boeken kopen en leuk vinden, zijn lied uit volle borst meezingen, zijn foto in hun huizen hebben, enz. Zo nu en dan bedenkt hij ook wetten die beter maar tijdelijk ingevoerd kunnen worden, zoals dat alle mannen hetzelfde kapsel als hij moeten dragen en dat de maand april maar voortaan zijn naam moet krijgen. Dus januari, februari, maart, Fernando, mei, enz. Zo krijg je wel bijzondere zinnen. Heb jij in Fernando vakantie? Ik heb in Fernando mijn been gebroken. Niet zo handig dus!

De president houdt heel erg veel van zijn mooie vrouw en hij is zeer trots op zijn zoontje, die hem later zal opvolgen. Over zijn dochter is hij nog niet zo zeer tevreden. Ze is MAAR een meisje en die hoeven niet naar school te gaan, omdat ze later alleen maar lekker hoeft te koken voor haar man, zijn schoenen moet poetsen en de afwas hoeft te doen!
Zelf heeft zijn dochter Rosa er andere ideeën over. Ze wil graag zelf president worden, maar dan geen dictator zoals haar vader!

Op een dag ontdekken ze een afluisterapparaat in hun huis. Door wie worden ze afgeluisterd? Fico mag de zaak gaan onderzoeken. Zo oefent hij vast voor zijn toekomstige taak als president. Rosa bijt zich ook vast in de zaak. Ze weet zeker dat zij de spion zal vinden!

Benieuwd naar het boek? Bekijk hier een inkijkexemplaar van het boek (zie link onder de voorkant van het boek).

Mijn mening

Dit boek is zeker een aanrader! Ik ben blij dat mijn jongens mij deze serie hebben getipt. Dit eerste verhaal is erg leuk en ook grappig. Ik ben heel benieuwd hoe deze serie verder zal gaan. Zelf is mijn jongste zoontje nu ook gelijk begonnen met het luisteren van deel 1 (hij kent alleen deel 3). Mijn oudste zoon kent al wel alle delen en hij kijkt uit naar deel 4 (komt in september 2019 uit). Het is dus erg populair bij kinderen.

Het boek is dus ook heel erg leuk als voorleesboek. Mijn beide jongens hebben toen erg genoten van deze boeken bij het voorlezen op school. Zeer de moeite waard dus!

Ik kan dit boek als luisterboek ook zeker aanraden voor kinderen vanaf 8 jaar. Ze genieten zo van het verhaal dat ze al snel minstens een half uur kunnen luisteren naar deze vertelling. Na twee dagen heeft mijn jongste zoon nog maar één uur te gaan in het verhaal. Het verhaal duurt vier en een half uur als luisterboek. Ik weet zeker dat hij hierna deel twee ook gaat luisteren. Deel 4 komt in september uit. Mijn kinderen hebben al aangegeven dat ze die graag als boek willen lezen. Wij zijn hier thuis dus wel fans van deze serie!

Leave a reply