You have not added an image yet. Please upload and apply an image.

Elvy’s eigen wereld 1 – So boho!

Elvy’s eigen wereld 1 – So boho!

Doelgroep: Vanaf 11 jaar. 
Titel: Elvy’s eigen wereld 1 – So boho!
Schrijver: Jill Schirnhofer
Uitgeverij: Gottmer
ISBN: 9789025766092
ISBN Ebook: 9789025767334
Alle boeken van deze serie:

  • Elvy’s eigen wereld 1 – So boho!
  • Elvy’s eigen wereld 2 – So fancy!
  • Elvy’s eigen wereld 3 – So bella!

Te koop bij Bol.com

Ebook in Kobo Plus is gratis voor abonnees:

Het verhaal

Elvy is zeer creatief, maar ze is heel dromerig. Wanneer ze zelfs door haar lievelingsleraar uit de klas wordt gestuurd, omdat ze weer eens niet aan het opletten is, besluiten haar ouders in te grijpen. Ze gaat niet mee op vakantie naar oma waar ze de hele zomer alleen maar bezig gaat zijn met haar tekenhobby. Ze moet uit haar eigen tekenwereld komen en met anderen leren omgaan.
Zo komt het dat ze dit jaar naar haar zus op Ibiza gaat. Klinkt geweldig toch?!

In het begin is het helemaal niet zo geweldig op Ibiza bij haar zus. Haar zus is een hippie en in plaats van lekker tekenen op het strand moet ze nu mediteren en andere hippie dingen doen……
Al snel krijgen ze nieuwe vakantieburen. Kate, een Nederlands meisje uit Londen, komt net als Elvy de komende zes weken hier haar vakantie doorbrengen samen met haar moeder. Haar moeder is heel beroemd en Kate gedraagt zich zeer verwaand. Wanneer Kate opmerkt dat Elvy vast weinig vrienden heeft en zich minderwaardig gedraagt, wil Elvy niks meer met Kate te maken hebben. Wat een rotopmerking zeg!
Maar dan blijkt dat Kate zelf ook helemaal geen vrienden heeft. Ze gedraagt zich zo naar omdat ze ziet hoe mooi Elvy kan tekenen en ze denkt dat Elvy vast heel populair is op school vanwege haar tekentalent. Nu dat eruit is kunnen ze het samen opnieuw proberen en vormen ze een gouden duo. Ze hebben allebei ergens talent voor en ze kunnen dat ontzettend goed combineren.

Ben je benieuwd naar het boek? Bekijk hier een inkijkexemplaar.

Mijn mening

Dit is echt een “feel good” verhaal. Het verhaal gaat over een verlegen meisje die altijd op de feiten wordt gedrukt. Ze hoort er niet bij op school en ze gaat zo op in haar eigen wereldje dat ze misschien zelfs zal blijven zitten.
Ook op Ibiza valt het weer pijnlijk op hoe slecht ze met andere kinderen overweg kan. Zelfs met het enig ander meisje op het eiland kan ze niet overweg. Ze gedraagt zich niet populair genoeg!
Dan wordt het verhaal alleen maar prachtig en leuk. De zus van Elvy is superlief en ze heeft twee hele leuke, beste vrienden.
Elvy en Kate bundelen samen hun talenten en alles gaat hen voor de wind. Voor een extreem verlegen meisje en een buitenbeentje weet Elvy binnen een korte tijd veel “social skills” aan te leren.
Het verhaal is lekker inspirerend. Wees vooral jezelf komt als thema naar voren, hoewel zowel Elvy als haar zus en de moeder van Kate niet echt zichzelf zijn. Dat vind ik wel jammer.
Verder speelt verliefdheid ook een rol. De beste vriend van Kate hoopt dat hij ten huwelijk gevraagd gaat worden door zijn vriend en de zus van Kate wordt ook verliefd in het verhaal.
Ik vind dit een leuk boek voor kinderen en vind dit zeker een aanrader. Leuk om te luisteren (als luisterversie) terwijl je zelf lekker creatief bezig bent!

Zelf kwam ik dit boek tegen op Storytel. Ik heb een Storytelabonnement en luister graag naar verhalen die aan me worden voorgelezen. Dit boek wordt op Storytel in het Nederlands aan je voorgelezen.

Er is ook een film over Elvy’s eigen wereld, maar zover ik in de trailer heb gezien is het verhaal heel anders dan het boek.

Leave a reply