You have not added an image yet. Please upload and apply an image.

Albert

Albert

Doelgroep: Vanaf 8 jaar.
Titel: Albert
Schrijver + illustrator: Ole Lund Kirkegaard
Uitgeverij: Van Goor
ISBN: 9789047504184

Wat leert je kind:

  • Leesplezier
  • Taalontwikkeling
  • Uitbreiding woordenschat
  • Leesbegrip

Te koop bij Bol.com

Het verhaal

Het verhaal gaat over Albert. Albert woont in Kannestad en daar begint het verhaal. De schoenmaker van Kannestad ontdekt al snel hoe stout Albert is. Nu is het niet zo dat Albert graag gemeen en stout is. Het is meer dat Albert graag dingen meemaakt. Hij zoekt spanning en sensatie op. Zo ontdekt hij dat het interessant wordt wanneer hij radijsjes uit de tuin van de schoenmaker trekt. Hij wil de radijsjes niet stelen voor zichzelf, sterker nog: als de schoenmaker niet achter hem aan komt stopt hij ze weer terug in de grond. Arme schoenmaker!


Illustratie: © 2019 Van Goor, uit Pudding Tarzan en andere verhalen (verhalenbundel) van Ole Lund Kirkegaard.

Albert wil graag zeerover worden. Dan wordt zijn leven pas spannend! Op school heeft hij geen zin in zijn best doen, dat is saai, maar hij wil best leren lezen zodat hij boeken over zeerovers kan lezen!
Dan komt de dag dat Alberts droom uit komt. Hij vindt een ton en gaat daarmee op reis. Nu hij een schip heeft is hij al een stap dichterbij om zeerover te worden!


Illustratie: © 2019 Van Goor, uit Pudding Tarzan en andere verhalen (verhalenbundel) van Ole Lund Kirkegaard.

Tijdens deze eerste reis ontdekt Albert veel over de mensen op de markt en samen met hem ontdekken wij als lezer veel over Albert. Ik vraag me af waarom hij graag zeerover wil worden……..

Mijn mening

Het boek is geschreven in een bijzondere schrijfstijl. Het verhaal gaat over Albert. Je leert Albert beter kennen met dit verhaal. Ik krijg sterk het gevoel alsof dit het verhaal zou zijn die een opa in al zijn vergaarde wijsheid aan zijn kleinkind zou vertellen.
Aan het begin van het verhaal krijg je een bepaald beeld van Albert: hij is stout! Mijn jongste zoontje vond hem zelfs een naar en gemeen ventje!
Maar aan het einde van het verhaal verandert het perspectief. Tijdens de reis van Albert hebben we kennis gemaakt met andere personages en wanneer je Albert naast die figuren plaatst is hij nog best een lieverd. Hij kan alleen niet goed tegen verveling waardoor hij zich als een deugniet gedraagt. Zo zie ik dus in mijn hoofd een opa, die vroeger zelf ook een deugniet was geweest, dit verhaal aan zijn kleinkind vertellen (die zojuist straf heeft gekregen van zijn ouders).
Dit verhaal zit nu ook in de nieuwe verhalenbundel van Pudding Tarzan en andere verhalen.

recensie-exmplaar-uitgever
Write caption…

Dit product heb ik, ten behoeve van het schrijven van deze review, toegestuurd gekregen. Mijn ervaring is zo eerlijk mogelijk beschreven.

Leave a reply