You have not added an image yet. Please upload and apply an image.

Super Spelling – app review

Super Spelling – app review

Wat leert mijn kind van deze educatieve app:
Spelling

Spelling is toch altijd weer een hekelpunt op de basisschool. Hoe komt het toch dat veel kinderen zoveel spelfouten hebben in hun werk? Ze leren toch iedere week voor hun dictee? Ze halen toch iedere week een mooie beoordeling voor hun dictee? Waarom schrijven ze dan brieven, verhalen, tweets (Twitter) en krabbels (Hyves) die stikken van de spelfouten?
Het antwoord is simpel. Veel woorden moeten zo vaak geoefend zijn dat het schrijven ervan routine is geworden. Natuurlijk oefenen de kinderen veel op school, maar voor sommige kinderen is dat niet voldoende. Zij zouden met meer oefenmomenten de meeste woorden wel goed leren schrijven. Dat is enorm lastig! Niet alle ouders hebben thuis oefenmateriaal. Niet alle kinderen hebben zin om ook thuis aan het leren te gaan.

De app “Super Spelling” biedt een uitkomst. Het is altijd leuker om te leren terwijl je denkt dat je aan het spelen bent!

Download_on_the_App_Store_Badge_NL_135x40

Get it on Google Play

Plus

  • Oefenen met spellen.
  • Opbouw in moeilijkheid.
  • Hulpmiddelen.
  • 180 woorden.
  • Gratis demoversie.

Min

  • Een ster van de score kwijtraken doordat het plaatsen van een letter niet is gelukt.

De app
Met de app leer je hoe je de woorden moet spellen.
Je ziet aan de linkerkant steeds een foto. Rechts zijn alle letters. Onder de foto zie je de hokjes voor de letters van het woord. Je moet de juiste letters naar de hokjes slepen. Als je de juiste letters erheen sleept worden de letters geaccepteerd en blijven ze op de juiste plek zichtbaar. Je hoort ook een “ping” geluidje als teken dat de letters worden geaccepteerd. Sleep je de verkeerde letters, dan worden de letters geweigerd en keren de letters terug naar hun oorspronkelijke plekken. Je raakt bij iedere verkeerde letter een ster kwijt en je haalt dan geen perfecte score meer. Als je niet weet welke letter je moet hebben dan raak je het vraagteken aan. Je ziet dan in de hokjes welke letters er moeten staan. Als je het vraagteken nogmaals aanraakt dan verdwijnen de letters weer. Ook als je niet uit de foto kan opmaken welk woord je moet spellen, kan je het vraagteken als hulpmiddel gebruiken.
De kleuren van de letters kunnen ook als hulpmiddel dienen De letters staan in rijen. Iedere rij heeft een kleur. Als je twijfelt welke letter je moet hebben, dan kan je kijken welke kleur het hokje heeft. De letter die je moet gebruiken heeft dezelfde kleur. Dit kan je ook uitzetten voor de wat oudere kinderen.

De app bestaat uit gekleurde kistjes. Raak een kistje aan om de woorden uit het kistje te oefenen. Ieder kistje biedt drie woorden. Als je alle woorden foutloos spelt krijg je een drie sterren score als resultaat. Bij iedere fout raak je een ster kwijt. De gevraagde woorden beginnen bij drie letterwoorden (kip, tas) en eindigen bij zes letterwoorden met twee lettergrepen (vogel). De app is dus bedoeld voor de jongere groepen van het basisonderwijs. De app bestaat uit 180 woorden.

Mijn mening

Ik vind de app een geweldige app om de spelling van woordjes thuis te oefenen. Wat fijn dat er een opbouw zit in de woorden. Het begint bij drie letter woorden en de woorden worden langzaam aan moeilijker. Het is erg prettig dat de app hulpmiddelen biedt wanneer je niet weet hoe je een woord moet spellen. Ook is het handig dat je de hulpmiddelen aan en uit kan schakelen in de instellingen.
Ik vind het jammer dat het plaatsen van de letters niet altijd lukt. Soms kaatst de letter terug en raak ik een ster kwijt omdat ik de letter niet helemaal precies heb geplaatst. Ik kan me  voorstellen dat het voor een kind irritant kan zijn als ze daardoor een ster van hun score kwijt raken. Verder kan het geluid niet uitgezet worden. Zelfs wanneer ik het geluid van mijn iPad uitzet, blijft het muziekje maar doorspelen. Dat kan erg vervelend zijn voor anderen!

 

One Response to Super Spelling – app review

Leave a reply