You have not added an image yet. Please upload and apply an image.

Vos en Haas op zoek naar koek – e-book review

Vos en Haas op zoek naar koek – e-book review

Wat leert je kind

  • Belangstelling krijgen voor boeken.
  • Taalontwikkeling.
  • Leesvaardigheid oefenen.
  • Uitbreiding woordenschat.
  • Concentreren.
  • Goed kijken naar de plaatjes.
  • Stimuleren van de fantasie.
  • Kennis maken met nieuwe situaties.

Titel: Vos en Haas op zoek naar koek  E-book met audioverhaal
Schrijver: Sylvia Vanden Heede
Illustrator: Thé Tjong-Khing
Uitgeverij: Terra Lannoo

De boeken van Vos en Haas zijn ook te koop als E-books in iTunes

Download_on_the_App_Store_Badge_NL_135x40

We hebben al meer Vos en Haas boeken op de iPad staan. Mijn zoontjes vinden de verhalen van Vos en Haas erg leuk. Misschien wordt het wel tijd om binnenkort een papieren versie van de boeken aan te schaffen. Hoe leuk mijn zoontjes e-books en apps ook vinden, gelukkig blijven ze iedere dag vragen om voorgelezen te worden uit de boeken in hun boekenkast. Mooi toch? Zo kiezen ze het leukste uit alles wat er beschikbaar is zowel virtueel als in de realiteit (wat aan te raken is).

Doelgroep:

Vanaf 3 jaar

Het e-book

Je kan het boek zelf lezen of je kan ervoor kiezen om te worden voorgelezen. Je kan er zelfs voor kiezen of je zelf de bladzijden om wil slaan, of dat het automatisch moet gebeuren. Lekker handig wanneer je twee jonge kinderen tegen je aan hebt zitten en je ze allebei wil vasthouden terwijl de iPad bij je op schoot ligt.
Tijdens het voorlezen lichten de zinnen op. Zo oefenen de kinderen op een speelse manier hun leesvaardigheid.

Het verhaal

Vos is in de keuken. Hij is op zoek naar koek, maar er is geen koek. Er zijn eieren, boter, melk, noten, vlees, kaas en fruit, maar dat wil hij allemaal niet. Hij wil koek! Vos gaat overal op zoek naar koek. Hij zoekt in de tuin, maar daar is geen koek te vinden. Hij belt aan bij Uil, maar uil heeft geen koek. Uil biedt Vos suiker aan, maar dat wil Vos niet. Vos zoekt overal naar koek. Hij zoekt onder elke boom en achter elke struik, maar ja koekt groeit niet aan een boom of struik. Hoe zal het aflopen?

Mijn mening

Wat fijn dat er een meeleesfunctie is. De zinnetjes die voorgelezen worden, lichten op zodat de lezer mee kan lezen in het boek.

Mijn zoontjes vinden het verhaal zo leuk dat ze het vaak twee keer achter elkaar willen horen en zien. Ze vinden vooral het einde erg leuk! Mijn jongste zoon van 2 jaar vindt de voorleesstem geweldig wanneer Vos laat horen dat hij koek wil.

Het leuke is dat je n.a.v. het boek lekker koekjes kan gaan bakken met de kinderen. In het boek komt steeds naar voren dat hoewel er geen koek is, de ingrediënten wel aanwezig zijn. Zo kan je met je kind praten hoe we aan koek komen en waar we dat van maken. Als verwerking van het verhaal mag je kind lekker deeg kneden, vormpjes uitdrukken en zo heerlijke koekjes bakken.

Je kan met behulp van de plaatjes uit het boek praten over wat gezond is en niet. In het begin staan er vooral gezonde dingen op tafel zoals nootjes en fruit. Later zie je allemaal gebakken hapjes op tafel.

Tips:

  • Moedig je kind aan om te reageren op de plaatjes en het verhaal. Dit is goed voor de taalontwikkeling.
  • Bak samen met je kind lekkere koekjes.

Download_on_the_App_Store_Badge_NL_135x40

 

Leave a reply