You have not added an image yet. Please upload and apply an image.

Kleuter Samenleesboeken –– leuke kinderboeken

Kleuter Samenleesboeken –– leuke kinderboeken

 

Wat leert je kind:

  • Leren lezen
  • Leesplezier
Doelgroep
Kleuters

Mijn zoontje kwam op een dag uit school met het verhaal dat zijn vriendinnetje op school al kon lezen. Hij vond het heel erg dat hij nog niet kon lezen. Ik legde hem uit dat hij nog maar 4 jaar was en dat hij het nog lang niet hoeft te kunnen, maar hij bleef ontevreden. Hij kon al een poosje veel letters lezen (mede dankzij mijn app “Letters leren lezen” en “Leren lezen groep 3“), maar nu wilde hij toch echt leren lezen. Ik kan nog steeds niet navertellen hoe hij het heeft gedaan, maar plotseling kon hij simpele woorden als ik, in, pan, mat, enz. lezen. Twee weken later las hij al zinnen met simpele woorden. Om aan zijn behoefte tegemoet te komen kochten we boekjes voor hem zodat hij die zelf kon lezen. Zo zijn we begonnen met boekjes uit de serie Kleuter Samenleesboeken.

 

 

 

 

 

De boekjes
De linkerpagina’s zijn bedoeld om voor te lezen terwijl je kind de woorden op de rechterpagina’s zelf kan lezen.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Mijn mening

Hoewel de linkerpagina’s bedoeld zijn voor de ouders om voor te lezen, kunnen kinderen die ook prima zelf lezen. Toen wij de boekjes hadden gekocht, kon mijn zoontje de linkerpagina’s zelf lezen.

In het begin las hij maar 1 bladzijde van 4 regels, nu leest hij minimaal 3 bladzijdes.

De tekst op iedere bladzijde wordt visueel ondersteund door de plaatjes om het begrijpen van de zinnen te bevorderen.

Na het lezen van de tekst op de linkerpagina vindt mijn zoontje het ook vaak leuk om de woorden op de rechterpagina te lezen. Het geeft hem een pauze, omdat het lezen van vier zinnen best een opgave is!

Wel vind ik het belangrijk dat mijn man of ik vaak met hem samen lezen om hem te helpen. Hij vindt het veel leuker om samen te lezen. Vaak lezen we dan allebei twee zinnen per (linker)bladzijde.

Tips

  • Naast het lezen van simpele boekjes, is het ook leuk om spelletjes te spelen.
  • Om op een leuke wijze te oefenen met lezen zijn er ook kwartetspellen te koop.

3 Responses to Kleuter Samenleesboeken –– leuke kinderboeken

  1. Mijn jongste dochter van 4 vindt de boekjes ook geweldig, mijn oudste keek er nooit naar.
    Let wel op, ik vind het verschil tussen de verschillende wel erg groot. Het boekje ‘nee’ is echt samen lezen, het boekje ‘vis’ is meer puzzelen. Beide boekjes zijn weer heel anders dan ‘kip’. Dus van te voren even goed doorkijken wat bij je kind past.

  2. ik heb de hele serie geloof 12 boekjes alleen moest ik plaatjes afdekken want daar keek ze naar ipv lezen. maar het is ook iets voor begin groep 3

Leave a reply