You have not added an image yet. Please upload and apply an image.

Beer en Bever boek – e-book review

Beer en Bever boek – e-book review

Wat leert je kind

  • Belangstelling krijgen voor boeken.
  • Taalontwikkeling.
  • Leesvaardigheid oefenen.
  • Uitbreiding woordenschat.
  • Concentreren.
  • Goed kijken naar de plaatjes.
  • Stimuleren van de fantasie.
  • Kennis maken met nieuwe situaties.

Titel: Beer en Bever
Schrijver: Rian Visser
Illustrator: Gertie Jaquet
Uitgeverij: Books2download

Doelgroep

Vanaf 4 jaar

The app was not found in the store. :-( #wpappbox

Links: → Visit Store → Search Google

Mijn zoontjes zijn dol op voorlezen. Minimaal één keer per dag zoeken ze een boek in hun boekenkast om gezellig naast me op de bank te kruipen terwijl ik uit hun boeken voorlees.
Toen we met dit e-book aan de gang
 gingen was ik erg benieuwd waar hun voorkeur naar uit zou gaan. Het boek op de iPad of de papieren versie.
Het boek is alleen nog maar te vinden in de bibliotheek. Gelukkig heeft mijn oudste zoon al zijn eigen bibliotheekpas en konden we een uitstapje naar de bibliotheek maken om het boek te lenen. Sinds we het boek hier thuis hebben liggen, lees ik alleen nog maar voor uit het boek. Zijn voorkeur gaat uit naar het boek, maar straks moeten we het boek weer terug brengen en lees ik dan weer voor met de ipad op schoot.
Dat geeft helemaal niets, scheelt weer ruimte in de boekenkast en als we straks op vakantie gaan heb ik weer een boekje extra om mee te nemen door alleen de iPad mee te nemen. Scheelt weer ruimte in de kofferbak!

beer-en-bever3

 

 

 

 

 

 

 

 

Het e-book

Het e-book bestaat uit 18 voorleesverhalen over de vriendschap tussen Beer en Bever.
Beer en Bever zien elkaar elke dag. Ze zijn zeer verschillend. Beer houdt van lekker zoet eten, slapen en boeken lezen en Bever houdt van bezig zijn. Ze vullen elkaar goed aan en hebben het altijd leuk samen. Ze staan altijd voor elkaar klaar en ze zijn dan ook dikke vrienden!

Dit e-book is een digitale versie van het boek. Er is geen voorleesfunctie en er zijn geen animaties.

beer-en-bever2 beer-en-bever-1

 

 

 

 

 

 

 

 

Mijn mening

De verhalen zijn leuk en vaak ook grappig. Het is leuk om te zien dat mijn zoontje ook al de humor van de verhaaltjes begrijpt.Ik vind dit boek ideaal om uit voor te lezen. De verhalen zijn lekker kort. Als ik een keer weinig zin heb om voor te lezen, of als ik keelpijn heb, hoef ik maar 1 verhaaltje voor te lezen. Meestal lees ik gelijk 3 verhalen achter elkaar voor. Mijn jongste zoon van 2 jaar houdt 1 verhaal wel vol en geniet daar lekker van. Daarna gaat hij spelen en lees ik verder met de oudste van 4 jaar. Als het aan hem ligt mag ik wel het hele boek gelijk uitlezen!

De verhaaltjes zijn allemaal anders, ze kunnen dus steeds prima los van elkaar worden voorgelezen. Wel komt in alle verhalen het thema “vriendschap” duidelijk naar voren.

Een e-book vind ik zelf ook best handig om te hebben naast “gewone” boeken. Mijn kinderen zijn gewend om pas naar bed te gaan als ik ze heb voorgelezen. Om dit ritueel ook op vakantie vast te houden en ze dus zo lekker makkelijk in slaap te helpen neem ik liever de ipad met e-books mee, dan verschillende papieren boeken.

Wil je een verhaaltje zelf uitproberen? Download dan hieronder gratis 1 verhaal uit dit boek.

The app was not found in the store. :-( #wpappbox

Links: → Visit Store → Search Google
The app was not found in the store. :-( #wpappbox

Links: → Visit Store → Search Google

Leave a reply