You have not added an image yet. Please upload and apply an image.

Schattenjagers in de problemen – kinderboek over Minecraft

Schattenjagers in de problemen – kinderboek over Minecraft

Doelgroep: Vanaf 9 jaar
Titel: Schattenjagers in de problemen
Schrijver: Winter Morgan
Uitgeverij: Manteau

Wat leert je kind:

  • Je kan ook verhalen maken en of uitspelen in een computerspel
  • Leesplezier
  • Taalontwikkeling
  • Uitbreiding woordenschat

Te koop bij Bol.com

Het boek

Dit is deel 4 van een serie kinderboeken over Minecraft. Hoewel dit boek een onderdeel van de serie is, kan je het prima zelfstandig lezen. Ik kende de eerste 3 boeken nog niet en het vond helemaal niet lastig om in het verhaal te komen. Wel is het duidelijk dat enkele figuren elkaar al kennen in het verhaal en dat er het een en ander heeft afgespeeld, maar ik kreeg niet het gevoel iets te hebben gemist. Ik ben nieuwsgierig geworden naar de eerdere delen. Zouden ze ook zo leuk zijn?

Het gaat om een boek in paperback uitvoering (geen harde kaft). Het verhaal bevat 106 bladzijden zonder plaatjes.

Het verhaal gaat over Steve. Twee personen, Will en Alex komen naar hem toe. Kyra heeft ze gestuurd. Drie vrienden worden vastgehouden door griefers (spelbedervers). Kyra probeert ze te bevrijden, maar ze heeft dringend hulp nodig!
Even vindt Steve het moeilijk om ze te vertrouwen. Wie weet zijn zij wel de griefers, doen ze nu alsof ze komen helpen en gaan ze hem zo overvallen, maar dan besluit hij ze toch te vertrouwen.
Het drietal gaat gelijk op weg. Ze ruilen hun smaragden met Elliot de smid om zich op hun tocht en avontuur voor te bereiden. Dan valt de avond en beginnen de eerste moeilijkheden. ‘s Avonds komen de spinnen, creepers, zombies en andere monsters tevoorschijn. Als dan blijkt dat Kyra dood is gegaan en bij Steve op de boerderij is “gespawnd” wordt het toch wel hoog tijd om de vrienden zo snel mogelijk te bereiken!

Mijn mening

Heel leuk boek. Ook zeer aantrekkelijk voor kinderen die normaal geen boeken willen lezen, maar wel heerlijk Minecraft willen spelen. Minecraft is immens populair, dikke kans dat deze kinderen nu wel willen lezen!

De cover van het boek is heel herkenbaar. Het zijn dezelfde beelden als in het spel. Dat maakt het lezen van het boek ook zo leuk. Alles is bekend. De kinderen hebben al gelijk de juiste beelden bij de verhalen. Het is heel leuk om de spelomgeving nu tegen te komen in een verhaal.
Kinderen kunnen dan uitgedaagd worden om met andere ogen naar hun spel te kijken en misschien wel nieuwe mogelijkheden te ontdekken.

Over het algemeen leest het boek lekker makkelijk en vlot. Alleen vind ik niet alle stukken even lekker en vloeiend beschreven, waardoor ik soms een stukje opnieuw moest lezen. Mijn zoontje had hier helemaal geen last van. Hij vond het boek, zoals verwacht, heel erg leuk!

Ik moet zeggen dat ik wel heel benieuwd ben geworden naar de eerste drie delen. Verder zag ik dat de schrijver flink wat delen heeft geschreven (in het Engels). Nu maar hopen dat er meer delen naar het Nederlands vertaald zullen worden!

recensie-exmplaar-uitgever

Leave a reply