You have not added an image yet. Please upload and apply an image.

De knotsgekke wereld van Lotte Wirwar – De dolle reis door Zweden

De knotsgekke wereld van Lotte Wirwar – De dolle reis door Zweden

Doelgroep: 9 tot 12 jaar
Titel: De knotsgekke wereld van Lotte Wirwar – De dolle reis door Zweden
Schrijver: Alice Pantermüller
Illustrator: Daniela Kohl
Uitgeverij: Deltas
ISBN: 9789044745726

Wat leert je kind:

  • Kennis maken met Zweden als vakantieland
  • Leesplezier
  • Taalontwikkeling
  • Uitbreiding woordenschat

Te koop bij Bol.com

Het boek

Het is een boek met een harde kaft in mooie en vrolijke kleuren.
Het boek is deel 6 van de serie en kan prima los worden gelezen zonder dat je de overige delen kent.
Het gaat om een boek vol met illustraties. Er zijn ongeveer evenveel illustraties als tekst. Kinderen vinden dit soort boeken tegenwoordig heel leuk en aantrekkelijk en willen er dan graag uit lezen.

Voorin het boek maak je kennis met alle personages in de verhalen van Lotte Wirwar. In dit deel gaan ze op vakantie, dus de meeste personages komen niet aan bod in het verhaal. Maar het is toch een mooie inleiding die kinderen erg aanspreekt. De personages zorgen al voor een flinke dosis aan leesmotivatie. Vooral juf Poepjes zorgt ervoor dat een kind snel aan het boek wil beginnen. Jammer genoeg komt ze in dit deel niet echt aan bod anders dan dat ze de rapporten uitdeelt.

Lotte-wirwar-Zweden-3

Illustraties: © 2016 Van Deltas, uit De knotsgekke wereld van Lotte Wirwar – De dolle reis door Zweden van van Josh Lacey + Daniela Kohl.

Lotte Wirwar gaat met haar vader, moeder en tweelingboertjes op vakantie naar Zweden. Gelukkig mag haar vriendinnetje Chloë mee.
Er is weinig plek in de camper, daarom mogen Lotte en Chloë in de tent slapen. Papa kijkt enorm uit naar een vakantie in de wildernis. Hij kan iedere dag gaan vissen en dan ‘s avonds de vissen roosteren op een eigen gemaakt kampvuurtje. Bij de haven aangekomen, rijden ze de veerboot op en varen zo naar Zweden. Wat hebben ze toch zin in hun vakantie in de wildernis.
Wel zijn de meisjes doodsbang wanneer ze ‘s avonds in de tent slapen. Hoe zit dat met de beren, elanden, wolven en lynxen? Wat als de wilde dieren ‘s nachts aan de tent komen snuffelen?

Lotte-wirwar-Zweden-1

Illustraties: © 2016 Van Deltas, uit De knotsgekke wereld van Lotte Wirwar – De dolle reis door Zweden van van Josh Lacey + Daniela Kohl.

Mijn mening

Heel leuk boek voor zowel jongens als meisjes. Op het boek staat dat het een verhaal voor vrolijke meisjes is, maar anders dan dat de hoofdpersonages meisjes zijn zie ik niet in waarom jongens er niet van kunnen genieten. Mijn zoontje vindt het verhaal ook erg leuk.
Het verhaal gaat over de vakantie en dat komt nu heel mooi uit, omdat het al bijna vakantie is.
Wij hebben zelf nog niks geboekt voor de zomervakantie, maar na het lezen van dit boek wil ik ook wel graag naar Zweden toe. We zijn er al een keerje geweest en het is er heel mooi en dat wordt wel heel pakkend beschreven in het boek. Als je toch toevallig naar Zweden gaat dan past dit boek wel helemaal bij de belevingswereld van je kind. Zeg er dan wel bij dat het niet zo bang hoeft te zijn voor de wilde dieren. De hoofdpersonen in het boek zijn steeds bang voor het buiten slapen in de tent.

Lotte-wirwar-Zweden-2
Illustraties: © 2016 Van Deltas, uit De knotsgekke wereld van Lotte Wirwar – De dolle reis door Zweden van van Josh Lacey + Daniela Kohl.

De illustraties zijn heel grappig en hebben een absolute meerwaarde voor het verhaal.
Vooral kinderen die graag het verhaal willen zien in plaats van alleen maar lezen kunnen hier heerlijk van genieten.

Ook leuk om te lezen hoe bij de tijd de kinderen zijn op deze vakantie. De meisjes nemen allerlei filmpjes op met hun telefoon. Doet me erg denken aan mijn jongens die ook graag opnames maken voor hun Youtubekanaal.

recensie-exmplaar-uitgever

Leave a reply