You have not added an image yet. Please upload and apply an image.

Percy Jackson en de Olympiërs – De laatste Olympiër

Percy Jackson en de Olympiërs – De laatste Olympiër

Doelgroep: Vanaf 12 jaar
Titel: Percy Jackson en de Olympiërs – De laatste Olympiër
Schrijver: Rick Riordan
Uitgeverij: Unieboek | Het spectrum

Wat leert je kind:

  • Kennis maken en interesse krijgen in de oude Griekse mythen
  • Belangstelling krijgen voor boeken.
  • Taalontwikkeling.
  • Uitbreiding woordenschat.
  • Concentreren.
  • Stimuleren van de fantasie.
  • Kennis maken met nieuwe situaties.

Te koop bij Bol.com

Te koop in iTunes

get-it-on-ibooks

De andere delen:

get-it-on-ibooks

Het boek

Het gaat om deel 5 van de serie “Percy Jackson en de Olympiërs”. Lees ook mijn beschrijving van deel 1 De bliksemdief .
Het verhaal wordt verteld door Percy Jackson. Je leest het vanuit de “ik” vorm. Percy Jackson is een bijzonder kind. Hij heeft dyslexie en ADHD, maar dat is niet wat hem bijzonder maakt. Hij heeft dyslexie, omdat zijn hersenen zijn ingesteld op het lezen van oud Grieks en niet op onze westerse letters. Daarnaast is hij altijd klaar om te strijden. Hij is zich zeer bewust van zijn hele omgeving omdat hij ieder moment voor zijn leven zou kunnen vechten en “stervelingen” zien zijn onrust aan voor ADHD.

Zeventig jaar geleden is een Grote Voorspelling gedaan. Een held van de grote 3 zou op zijn 16e verjaardag een belangrijke rol spelen in de ondergang of redding van de goden. Het zou allemaal neerkomen op één besluit. Daarbij zou een held geveld worden door het vervloekte zwaard.
Nou daar ben je dan mooi klaar mee!
Kronos stormt met zijn gigantische leger van mythische monsters naar New York om daar de boel met de grond gelijk te maken. De goden zelf zijn druk in gevecht met de titaan Typhon en het is aan Percy en de andere halfgoden om Kronos en zijn leger tegen te houden. Het is erop of eronder!

Lees ook mijn beschrijving van de andere delen:

Mijn mening

Ik heb met plezier deze serie gelezen. Het gaat om zeer spannende verhalen die je het liefst zo snel mogelijk wil uitlezen.
Er zijn mooie momenten over moed, verraad en vriendschap in een mooie fantasy setting.
Leuk om te lezen over cyplopen, titanen, de goden met hun “ditje en datjes”, enz.

In dit boek speelt verliefd zijn een grote rol. Al vanaf het begin heeft Percy het moeilijk met zijn vriendschap met Rachel en Annabeth. Ook geeft Annabeth wel heel erg veel om haar vriend Luuk, zelfs na zijn grote verraad blijft ze zich maar met hem bezig houden. Er zijn ook al andere stelletjes in het kamp.

In dit deel vallen er veel doden. Veel halfbloedkinderen sterven in hun strijd tegen Kronos. Op zich wordt alles best luchtig beschreven. Het is wel zielig, maar het is niet zo dramatisch dat je erom zou huilen.
Omdat verliefdheid zo’n grote rol speelt en er meer doden zijn dan in de overige delen heb ik vanaf 12 jaar als advies gegeven. Wel denk ik dat er genoeg kinderen zullen zijn vanaf 11 jaar die dit boek prima kunnen lezen. Het verschilt natuurlijk per kind of dit boek al wel of nog niet geschikt is.

Je kan het volledige verhaal ook als luisterboek in het Engels beluisteren.

Met dit boek wordt het verhaal mooi afgesloten, maar het is nog niet voorbij. De schrijver heeft nog een reeks van 5 boeken geschreven waarin je meer leest over deze helden. Ik ben zeer benieuwd naar deze nieuwe boeken.

Leave a reply