You have not added an image yet. Please upload and apply an image.

Ik m aa k kunst

Ik m aa k kunst

Doelgroep: 5 – 6 jaar
Titel: Ik m aa k kunst
Schrijver: Jorgen Hofmans
Illustrator: Doesjka Bramlage
Uitgeverij: Zwijsen

Wat leert je kind:

  • Over kunst
  • Lezen op AVI Start niveau
  • Belangstelling krijgen voor boeken.
  • Leesvaardigheid oefenen.
  • Uitbreiding woordenschat.
  • Goed kijken naar de plaatjes.

Te koop bij Bol.com

Het boek

Dit boek hoort bij de serie Samenleesboeken. Dit zijn boeken die je samen leest. Je kind leest de eenvoudige tekst voor en jij (of oudere broer of zus) leest de iets moeilijkere tekst voor.
Het boek sluit aan bij de kleutermethode Schatkast die op veel scholen wordt gebruikt.
Hieronder zie een linkerpagina en een rechterpagina uit het boek. Samen met je kind kan je de titel hakken en plakken. Dan lees je de tekst voor. Je kind kan de rechterpagina voorlezen.

ik-maak-kunst-1

Het mooie aan dit boekje is dat het ook met je kind mee kan groeien. Zodra je kind beter wordt in het lezen van de woordjes en zinnen en de makkelijke tekst dus te makkelijk wordt, kan je kind beginnen met oefenen door steeds een paar zinnen te lezen van de linkerpagina’s. Zo gaat het boekje dus nog langer mee dan maar 1 AVI niveau.

Hier laat ik je nog meer Kleuter samenleesboeken zien om te oefenen met lezen.

Mijn mening

Dit boek maakt oefenen met lezen heel leuk. Een kind zal eerder gemotiveerd zijn om te oefenen met lezen wanneer het samen met mama of papa mag lezen. Omdat je nu ook allebei aan het voorlezen bent ben je ook evenwaardig bezig. Dat geeft je kind een goed gevoel.

Het gaat in dit geval om een informatief boek voor startende lezers. Meestal komen deze lezers alleen maar in aanraking met losse woordjes of verhalende teksten. Nu mogen ze tijdens het oefenen juist eens kennis maken met het krijgen van informatie. Er zijn heel veel leuke informatieve boeken op de markt voor kinderen en veel kinderen zouden hier juist heel graag uit willen lezen. Als ik naar mijn eigen zoontjes kijk zie ik dat ze bijna altijd liever voor een informatief boek kiezen dan voor een verhalenboek.

Deze boeken zijn ook leuk om te gebruiken in de klas. Laat twee kinderen met de verschillende AVI niveaus aan elkaar voorlezen.

Tips

Leave a reply