You have not added an image yet. Please upload and apply an image.

Kinetic Sand voor kinderen van WABA FUN: Lekker binnen op tafel spelen met zand. Makkelijk op te ruimen zonder zandresten.

Kinetic Sand voor kinderen van WABA FUN: Lekker binnen op tafel spelen met zand. Makkelijk op te ruimen zonder zandresten.

Mijn zoontjes zijn net wormen. Ze spelen erg graag met zand. Mijn oudste zoon moet iedere schooldag verplicht zijn zakken en schoenen legen voordat hij na schooltijd het huis in mag. Hij sleept kilo’s zand uit de zandbak van school mee naar huis.

In de zomer kopen we altijd een paar zakken zand voor in hun zandbak (in de tuin). Jammergenoeg gaat 1 zak niet zolang mee, omdat ze algauw alles uit de bak doen. Binnen spelen met zand is geen optie, dan word ik helemaal gek van al het zand op de grond.

Laatst hebben we Kinetic Sand  van WABA FUN geprobeerd.

Doelgroep
Vanaf 3 jaar

Wat is Kinetic Sand?
Kinetic Sand is zand dat je makkelijk kunt vormen. Het voelt erg bijzonder, een beetje als nat zand. Kinetic Sand ™ bevat 98% super schoon zand en 2% niet-toxisch bindmiddel. Het zand zal nooit uitdrogen en plakt alleen aan zichzelf, waardoor alle oppervlakken helemaal schoon blijven.
Kinetic Zand is zeer hygiënisch en veilig. Het bevat geen vocht en is daardoor anti-bacterieel. Het is ook geheel glutenvrij. 

Met dit filmpje wil ik je laten zien wat je zoal in huis hebt om aan je kind te geven voor het spelen met Kinetic Sand.

Mijn mening

Het zand voelt heerlijk in je handen. Het voelt lekker nat. Mijn jongens slepen vaak emmertjes met water vanuit het huis naar hun zandbak, omdat ze graag met het zand willen vormen. Dit zand is dan veel prettiger voor ze, omdat het ze biedt wat ze graag willen, zonder dat het gelijk modder wordt.

Je kan er lekker vormen mee maken. Je kan het een beetje vergelijken met het zand op het strand wat een beetje nat is waar je zandkastelen mee maakt m.b.v. je emmer.
Het is leuker om met spulletjes te spelen met het zand. Denk daarbij aan een plastic kleimesje en leuke zandvormen.

Dan natuurlijk het opruimen, want daar gaat het mij om!
Het opruimen is erg simpel. Ik veeg al het zand met mijn handen bij elkaar en ruim het zand op in een bakje. Daarna veeg ik al het zand van de grond bij elkaar en gaat dat ook in de bak.
Simpel dus!

Mijn jongens ruimen het zand zelf op in de bak als ze klaar zijn. Soms zie ik nog wat zandresten op de tafel liggen. Dat is geen probleem, ik pak de bak en veeg de rest van het zand in de bak.
Vaak wanneer ze met klei hebben gespeeld, voel ik me toch geïrriteerd dat ik overal kleiresten vandaan moet schrapen. Daardoor mogen ze van mij ook niet altijd kleien. Als ik geen zin heb in het schrapen en opruimen van de resten, mogen ze niet met klei van mij. Dat heb ik nu dus helemaal niet met Kinetic Sand! Het opruimen is zo makkelijk!

Hier kan je Kinetic Sand kopen in Nederland:

kinetic sand

2 Responses to Kinetic Sand voor kinderen van WABA FUN: Lekker binnen op tafel spelen met zand. Makkelijk op te ruimen zonder zandresten.

Leave a reply