You have not added an image yet. Please upload and apply an image.

DragonBox Algebra 12+

DragonBox Algebra 12+

Gastreviewer:
Deze review is geschreven door Hilde Vorsselmans
Twitter: @juf_hilde

Website: jufgroeit.blogspot.com

Wat leert je kind van deze educatieve app:

  • Logisch denken
  • De basisprincipes van algebra
  • Oorzaak en gevolg
  • Doorzettingsvermogen

Doelgroep:

Gemaakt voor kinderen vanaf 9 jaar, ideaal dus voor groep 7/8 van de basisschool.
Ers is ook een versie voor 5+.

Download_on_the_App_Store_Badge_NL_135x40
Download de app in Google Play.

De app

In de app zijn 10 hoofdstukken. In elk hoofdstuk kan je 20 levels uitspelen. Bij elke puzzel kan je drie sterren verdienen. In het begin krijg je nog wat tips van de app, maar het wordt al vrij snel wat moeilijker. De app gaat er, denk ik, van uit dat je DragonBox Algebra 5+ al een keertje uitgespeeld hebt. Toch kunnen snelle, rekenvaardige kinderen de 12+-versie ook zo maken. Door zelf na te denken en uit te proberen leren kinderen de basisprincipes uit de algebra.

Mijn mening

Net als DragonBox Algebra 5+ is ook deze 12+ heerlijk om te doen en een beetje verslavend.

DragonBox12-1DragonBox12-2

Het beginscherm van de app toont heel eenvoudig wat het doel is van de puzzels. De doos moet apart gezet worden aan één kant van het scherm. Je krijgt om te beginnen ook enkele tips, die je de basisprincipes van algebra uitleggen, zonder dat je het eigenlijk doorhebt.

Omdat de puzzels erg duidelijk zijn en er ook tips worden gegeven, hebben kinderen geen hulp van volwassenen nodig. Wie goed is in rekenen of logica zal dit vast een leuke app vinden.

DragonBox12-3DragonBox12-4

Ik zette DragonBox Algebra 12+ in in mijn klas tijdens het zelfstandige werk – net zoals de 5+-versie. De ‘die-hards’ hielden vol en speelden ook hier alle levels uit. Maar van een echt DragonBox-hype – vorige keer speelde iedereen in mijn klas met een grote bezetenheid – was deze keer geen sprake meer, waarschijnlijk ook doordat het nieuwe er wat af was.

Leave a reply