You have not added an image yet. Please upload and apply an image.

Slingerspel – extra plezier in de tuin of op het schoolplein

Slingerspel – extra plezier in de tuin of op het schoolplein

 

Doelgroep

4- 12 jaar

Wat is het Slingerspel?

Het Slingerspel is een werpspel. Je hebt een ladder en ballen (2 ballen zitten aan elkaar vast met touwtjes) om te slingeren. Je moet steeds twee ballen (vast aan een koord) naar de ladder gooien en ervoor zorgen dat ze met het touwtje om één van de gekleurde stokken blijven hangen.
Bij iedere stok zie je hoeveel punten het waard is. Bij dit spel horen 6 ballensets. Drie witte en drie rode ballensets. Een set bestaat uit twee ballen die met een koord aan elkaar vast zitten.

De ladder is grotendeels van ongelakt hout. De frames zijn wel gekleurd. De ballen zijn van kunststof.

Slingerspel-1

Wat leert je kind van het spelen met het Slingerspel?

  • Goed voor de motoriek
  • Goed mikken

Een goede motoriek is erg belangrijk voor kinderen om goed samen te kunnen spelen. Het is belangrijk om kinderen in hun motorische ontwikkeling te blijven stimuleren.

Waar kan je het Slingerspel kopen?

Het spel is te koop bij Emob4toys. Je kan het Slingerspel hier vinden.

Mijn mening

Je krijgt het spel netjes aangeleverd in een doos. Je moet het spel dan wel eerst met een (automatische) schroevendraaier in elkaar zetten. Ik had alleen een gewone schroevendraaier tot mijn beschikking, dus vroeg ik mijn man om hulp. Op zich was het zo in elkaar gezet. Ik had het best zelf kunnen doen (niet tegen mijn man zeggen hoor).
Je krijgt er een duidelijke handleiding bij om het spel in elkaar te zetten.

Slingerspel-2Slingerspel-3

Het is echt een leuk spel voor kinderen om samen te spelen in de tuin, op een grasveld of op schoolplein.
Mijn jongens zijn 6 jaar en 4 jaar en ze spelen dit erg leuk samen. Ze kunnen dit allebei, zonder dat eentje zich een grote verliezer voelt. De oudste scoort wel de meeste punten, maar dat heeft mijn jongste toch niet door. Hij is al blij omdat het hem gelukt is om de gekleurde stokken te halen.
Dat is ook zo leuk aan dit spel. Voor jonge kinderen is het al een een kunst om de bal om een gekleurde stok te krijgen. Puntentelling komt pas bij de oudere kinderen erbij kijken. Dat houdt dit spel dan ook zo uitdagend voor kinderen.

Het spel is ook leuk om met het hele gezin te spelen. Ik ben er echt niet beter in dan mijn zoontjes en natuurlijk wil ik dan juist 3 punten halen en moet ik enorm mijn best doen om dat ook echt voor elkaar te krijgen. Leuk om mee te nemen op vakantie. Haal het dan wel eerst uit elkaar en neem een schroevendraaier mee om het daar weer in elkaar te zetten.

Ik denk ook gelijk aan onze mogelijkheden. Wij gaan dit spel inzetten wanneer we ergens leuk gaan picknicken. Bij hun verjaardagspartijtjes gaan we hier ook zeker gebruik van maken. De kinderen mogen dan om de beurt het aantal gegooide punten aan snoepjes ophalen of een wedstrijdje tegen elkaar waarbij de winnaar van elk potje een spekje krijgt of zoiets.

Dit lijkt me ook leuk voor kinderen om in de pauze op school te spelen. Het spel is licht genoeg om steeds zelf uit het (speelgoed)schuurtje te halen en terug te brengen en even snel gezellig samen te spelen. Maak dan natuurlijk wel goede afspraken dat de ballen ook echt alleen voor het spel worden gebruikt en niet om elkaar te slaan.
Ook leuk voor scholen die jaarlijks een schoolfeest vieren. Je kan dit spel altijd inzetten als één van de spelactiviteiten.

Als je om punten speelt oefenen kinderen ook met rekenen zonder dat ze het door hebben. Zo was mijn oudste zoon zelf zijn score aan het bij houden. Hij was dus aan het rekenen zonder dat hij het zich bewust was! Geweldig! Hij gaat nu naar groep 3 en moet deze sommetjes kunnen. Mooie oefening dus.

Leave a reply