You have not added an image yet. Please upload and apply an image.

Elmer en het monster

Elmer en het monster

Wat leert je kind:

  • Leesplezier
  • Taalontwikkeling
  • Uitbreiding woordenschat
  • Leesbegrip
  • Kennis maken met nieuwe situaties
  • Bewust worden van eigen mogelijkheden en eigen wensen.

Doelgroep: 2 tot 6 jaar

Titel: Elmer en het monster

Schrijver+Illustrator: David McKee
Uitgeverij: Uitgeverij Uniboek | Het spectrum bv,

Ook te downloaden als boek in iTunes.
Download_on_the_App_Store_Badge_NL_135x40

Bol.com

Het verhaal

Het verhaal gaat over Elmer, de kleurtjesolifant. Tijdens zijn ochtendwandeling hoort hij een vreselijk gebrul. Alle dieren in het bos stormen doodsbang langs hem heen en waarschuwen hem dat hij er ook vandoor moet gaan.
Een monster? Echt waar?

Elmer vindt het interessant en gaat op onderzoek uit.
Tijdens het lopen blijft hij maar doodsbange dieren tegenkomen die op de vlucht zijn voor het enge monster.
Dan komt hij bij het monster.
Daar op de rots zit een lief harig wezentje te huilen. Hij brult als hij bang is. Hij is onderweg naar zijn papa en mama en hoort overal monsters!
Elmer neemt hem mee naar de andere dieren die allemaal gevlucht zijn. Hij stelt zijn nieuwe vriendje aan hen voor.

Zo ontdekt het monstertje dat hij erg bang was voor hele aardige dieren en de dieren waren allemaal gevlucht voor dit lief monstertje.

Elmer-en-het-monster-1 Elmer-en-het-monster-2

Mijn mening

Mijn jongens worden graag voorgelezen uit de boeken van Elmer. De boeken zijn leuk en ook grappig. Elmer maakt altijd leuke grapjes.
Elmer en het monster past dus mooi bij onze andere Elmer boeken en is dan ook gelijk een hit bij mijn jongens.

Zelf vind ik dit boek erg handig omdat het gaat over bang zijn terwijl het niet nodig is. Kinderen kunnen om de vreemdste dingen bang zijn en daar zo in vast blijven zitten dat ze niet voor rede vatbaar zijn. Dit boek kan daarbij helpen.
Door dit boek voor te lezen ontdekken kinderen dat de dieren helemaal niet hadden hoeven vluchten. Ze vluchtten voor een geluid waar ze bang van werden, maar het monstertje zelf was enorm lief. Als Elmer ook bang was geweest, hadden ze nooit het lieve monster ontdekt. Andersom was ook het monstertje bang voor alle aardige dieren. Als het boek uit is denken kinderen na over de aard van bang zijn. Je kan hier dan makkelijker samen over praten omdat het nu even niet over hun eigen angst gaat. Ze kunnen objectief nadenken over bang zijn en inzien dat het niet altijd nodig is en dat het beter is om er eerst goed over na te denken en de situatie goed uit te zoeken. Als ze conclusies hebben getrokken kunnen ze dit ook toepassen op hun eigen angst en zo hopelijk minder bang zijn.

Wat ik verder erg leuk vind aan alle Elmer boeken is het feit dat Elmer duidelijk “anders” is en toch prima tussen de andere olifanten past zonder als buitenstaander behandeld te worden. Ook is hij bevriend met alle dieren.
Hij beleeft altijd vrolijke avonturen en de voorleesprentenboek vervelen nooit. De dieren in de Jungle leven vreedzaam en behulpzaam met elkaar.

Leave a reply