You have not added an image yet. Please upload and apply an image.

Oefen de tafels met Early birds

Oefen de tafels met Early birds

Elk kind moet op school de tafels oefenen. Het is belangrijk dat kinderen de tafelsommen uit hun hoofd kennen. Dat maakt dat het rekenwerk makkelijker te begrijpen is en dat het kind ook sneller de sommen uit kan uitrekenen, omdat het niet eerst de eenvoudige keersommen moet uitrekenen (in een grotere berekening).

Vandaag laat ik je een app zien waarmee kinderen de tafels op een net andere wijze oefenen. Hier zien kinderen niet de tafelsommen waar ze antwoorden op moeten geven. Nee dit gaat net een stapje verder.
Kinderen moeten de eieren aanraken waarbij de antwoorden in de tafels zitten. Als het antwoord juist is komt het kuikentje uit het ei.

Download_on_the_App_Store_Badge_NL_135x40

googleplay

early-birds-3

Hierboven zie je een voorbeeld. Het gaat hier om de tafel van 5. Je kind ziet eieren met antwoorden er in. Je kind moet zo snel mogelijk alle eieren aanraken die de antwoorden van de tafel van 5 bevatten.
1×5=5 en 2×5=10, dus 5 en 10 zijn antwoorden in de tafel van 5. In deze app wordt ook het antwoord van 11×5 en 12×5 gevraagd. Deze app is dus een mooie oefening voor kinderen die de tafels al (bijna) kennen, maar die nog moeten oefenen om sneller op de antwoorden te komen.

early-birds-2

Het gaat hier steeds om 1 tafel. Je kind kiest dus steeds vooraf met welke tafel het aan de slag gaat. Je kind kan maar 1 tafel kiezen, bijvoorbeeld de tafel van 4. Je kind kan geen mix van meerdere tafels kiezen.
Hoe sneller je kind de antwoorden geeft hoe meer beloningen je kind krijgt met de app. Beloningen bestaan uit speciale eieren. hieronder zie je een voorbeeld.

early-birds-1

 

De app is Engelstalig, maar op zich spreekt het wel voor zich. Als je de app de eerste keer even samen doorneemt snapt je kind het allemaal wel.

Leave a reply