You have not added an image yet. Please upload and apply an image.

Superspinnen – In het wild

Superspinnen – In het wild

Doelgroep: 6 – 8 jaar
Titel: Superspinnen
Schrijver: Charlotte Guillan
Uitgeverij: NBD/Biblion

Wat leert je kind:

  • Over spinnen: waar leven ze, hoe zien ze eruit, hun webben/prooi vangen, babyspinnen, enz.
  • Algemene kennis
  • Leesplezier
  • Taalontwikkeling
  • Uitbreiding woordenschat
  • Leesbegrip

Te koop bij Bol.com

Het boek

Met het boek leer je van alles over spinnen. Waar ze leven, hoe ze eruit zien, hoe ze hun prooi vangen enz.

Het boek hoort bij de makkelijk lezen-serie “Lees-mij!”. Het is dus geschreven met eenvoudig woordgebruik.
De moeilijke woorden zijn vetgedrukt en worden in een woordenlijst achter in het boek uitgelegd. Er wordt gebruik gemaakt van een grote lettertype.

Elk boek uit de serie gaat over 1 onderwerp.
Het boek heeft 15 hoofdstukken. Een hoofdstuk bestaat uit twee pagina’s. Op de linkerpagina staat steeds een stukje tekst bij het hoofdstuk. Daaronder staat iedere keer een mooie grote foto bij de tekst. Op de rechterpagina staat steeds een mooie grote foto die de hele bladzijde beslaat. Bij de foto staat wat je ziet en of een “wist je dat”.

superspinnen-1 superspinnen-2

Mijn mening

Ik vind het heel belangrijk dat kinderen niet alleen maar in aanraking komen met verhalende boeken, maar ook met andere soorten boeken zoals in dit geval met informatieve boeken.
Kinderen leren begrippen in samenhang. Denk ook aan woordenschatuitbreiding en zinsbouw en samenhang tussen begrippen leren ontdekken.
Daarnaast leren kinderen natuurlijk over het onderwerp van het boek. In dit geval: spinnen

Mijn kinderen zijn nog erg jong. De oudste is 7 jaar en de jongste is 5 jaar oud. Ze wilden het boek heel graag hebben, omdat ze het interessant vonden om over spinnen te lezen, maar toen ze het boek eenmaal hadden durfden ze het niet aan te raken. De foto’s van allerlei soorten spinnen vonden ze wel heel spannend. Dit is dus wel iets om rekening mee te houden.

Het boek legt op een duidelijke en simpele wijze van alles uit over spinnen. Er zijn heel veel mooie foto’s van verschillende soorten spinnen. Zo maken kinderen op een prettige wijze kennis met allerlei soorten spinnen. Kinderen leren dat ze zich hier in Nederland niet zoveel zorgen hoeven te maken, omdat de giftigste spinnen in Brazilië wonen.

Op de linkerpagina’s lees je steeds 5 tot 8 regels tekst met grote letters. Kinderen die in groep 5 of groep 6 zitten zullen dit boek met veel plezier lezen. Vooral kinderen die erg veel willen weten over de natuur, maar niet van enorme lappen tekst houden vol met kleine lettertjes, zullen dit wel een leuk boek vinden. Het boek is snel uit te lezen en is leuk genoeg om ook meerdere keren te lezen.

Leave a reply