You have not added an image yet. Please upload and apply an image.

Een schat in het park – Koen en Lot

Een schat in het park – Koen en Lot

Doelgroep: 6 – 8 jaar
Titel: Een schat in het park
Schrijver: Marianne Busser & Ron Schröder
Illustrator: Mark Janssen
Uitgeverij: Van Holkema & Warendorf

Wat leert je kind:

  • Lezen op AVI M3 niveau
  • Belangstelling krijgen voor boeken.
  • Leesvaardigheid oefenen.
  • Uitbreiding woordenschat.

Te koop bij Bol.com

Te koop in iBooks

verkrijgbaar-in-iBooks

Het boek

Dit boek hoort bij een serie AVI-boekjes speciaal voor beginnende lezers. De verhalen over Koen en Lot bestaan al heel lang, alleen waren de tekeningen toen van Dagmar Stam. Nu zijn de eerste delen over Koen & Lot opnieuw uitgekomen in een nieuw jasje. De illustraties zijn nu van Mark Janssen en hij tekent echt heel leuk en brengt veel sfeer in zijn tekeningen.
De kaft is lekker spannend en maakt dat kinderen zin krijgen om uit het boek te mogen lezen. Een schat in het park klinkt natuurlijk erg spannend! Genoeg kinderen dromen ervan om eens een echte schat op te graven!

De tekst ziet er overzichtelijk uit. Het maakt dat een kind wel het vertrouwen heeft om één of meerdere bladzijdes per keer te oefenen.
Op iedere bladzijde staan hele mooie illustraties.

een-schat-in-het-park-1

De reeks van Koen en Lot biedt echte verhalen met een begin en een einde voor startende lezers. Dat maakt deze oefenboekjes leuker dan de meeste oefenboekjes, omdat bij de meeste oefenboekjes meer nadruk op de woorden ligt.

De zinnen hebben hoofdletters. Het is dus belangrijk dat je kind de hoofdletters al kent. Als je kind geen hoofdletters kent dan kan je gezellig samen lezen en dan help je jouw kind met de hoofdletters.
Er zijn ook niet-klankzuivere woorden zoals bijvoorbeeld: zitten, te, schoenen, plekje, enz. Verder komt je kind ook sommige lettercombinaties tegen in woorden als lacht, zucht, schat, enz. waarbij je kind misschien nog een beetje hulp nodig heeft. Er komen niet zo heel veel van deze woorden voor, maar ze zijn er wel.

Mijn mening

De boeken van Koen en Lot zijn echt heel erg leuk. Laats kreeg mijn zoontje een nieuw deel. Hij was enorm blij en riep gelijk dat hij er weer een boekje bij had waar hij zelf uit mag lezen. Dat vindt hij dus erg stoer en hij is er ook heel trots op. Vaak wil hij ons dan een stukje voorlezen en gaat hij op een stoel zitten terwijl wij op de bank moeten zitten om naar het verhaal te luisteren. Geweldig toch?
Een bladzijde is goed te overzien voor kinderen. Je kan met je kind afspreken hoeveel bladzijdes er per dag gelezen moet worden.
Dit boek biedt een “echt verhaal” waar kinderen van kunnen genieten. Dit maakt het voor jou als ouder ook eel leuker om er samen uit te lezen. Je kan dan ook nog zelf een beetje meeleven met het verhaal.
Leesplezier bij kinderen wordt beter ontwikkeld met echte verhalen en dat maakt gelijk dat het ook niet erg is als een kind hier en daar met een woordje geholpen moet worden.

Dit zijn de andere boeken van Koen en Lot:

  1. Ik ben op jou
  2. Een kind in de sloot
  3. Een schat in het park
  4. Een spook in de klas

Hier vind je een lijst met AVI leesboeken.

recensie-exmplaar-uitgever

Leave a reply