You have not added an image yet. Please upload and apply an image.

Japanse zaag voor kinderen.

Japanse zaag voor kinderen.

Mijn zoontje wil graag van alles bouwen. Hij heeft laatst bij een vriendje een insectenhotel gemaakt van wat planken en een dikke tak. Ik wilde een zaag voor hem kopen.
Omdat het niet altijd even veilig is voor kinderen om gereedschap voor volwassenen te gebruiken heb ik gezocht naar materiaal dat beter geschikt is voor kinderen.

Op het internet las ik dat Japanse zagen handiger waren voor kinderen omdat je niet met de zaag een duwbeweging maakt maar juist een trekbeweging. Dit zou het zagen makkelijker moeten maken. Naast het type zaag was het formaat ook nog belangrijk.
De zaag mag niet te groot zijn anders past de zaag niet goed in een kinderhand. Op de website van pmot.nl kwam ik deze zagen tegen http://www.pmot.nl/japanse-zagen. Ik heb zelf de 175 mm versie gekocht voor mijn zoontje.
Ik las op internet dat dit formaat goed geschikt is voor kinderen. De service van de site was erg goed. Nadat het erg lang duurde voordat de zaag binnen was stuurde ik een mailtje. Het bleek dat er iets mis was gegaan bij het formulier om te bestellen. Ik kreeg zelfs een telefoontje met de vraag of de zaag na een paar dagen al binnen was. Toen dat niet zo was kreeg ik meteen aangeboden om een nieuwe opgestuurd te krijgen. Deze kwam de volgende dag nog aan.

Nadat ik de zaag uit de Japanse verpakking haalde leek het alsof het zaagblad wat los zat. Dit was makkelijk te verhelpen door de schroef aan de zijkant wat aan te draaien. Het zaagblad is erg dun en voelt flexibel aan. Het dunne blad helpt om preciezer te zagen. Het handvat van de zaag heeft een kinderformaat. Het paste niet goed in mijn hand, maar het was de goede maat voor de handen van mijn zoontje.

Na even te oefenen met de zaag lukte het al goed om met de zaag al dikke stukken hout door te zagen. Ik had nog een oud stuk hout van een kinderbed liggen en het doorzagen ging makkelijk. De zaag is erg scherp dus ik raad aan om erbij te blijven als de zaag gebruikt wordt. De trekbeweging maakt het inderdaad makkelijker om te zagen. Het blad buigt niet zo snel zoals dat soms wel gebeurt bij een duwzaag.
Net als met alles moet er wel geoefend worden. Het is niet nodig om erg veel kracht te zetten en dat is misschien wel even wennen.
Het handvat is zo gemaakt dat de hand in een natuurlijke positie gehouden kan worden waardoor het zagen wat gemakkelijker gaat. Het zaagblad van de zaag kan los gemaakt en vervangen worden. Er hoeft dus niet elke keer een nieuwe zaag gekocht te worden als er iets met het zaagblad gebeurt.

Mijn zoontje vond het erg leuk om een eigen zaag te hebben. Hij vond het in het begin een beetje moeilijk om de zaag te gebruiken, maar na een beetje oefenen vond hij het super makkelijk. Het is erg fijn dat er gereedschap voor kinderen is. Hierdoor kunnen ze op een veilige manier kennismaken met gereedschap. Zoek je nog andere spullen speciaal voor kinderen? We hebben ook nog reviews op de site staan van kookgerei speciaal voor kinderen, zoals bijvoorbeeld een kindermes.

Leave a reply