You have not added an image yet. Please upload and apply an image.

123 Kids Fun MUSIC – muziekinstrumenten

123 Kids Fun MUSIC – muziekinstrumenten

Wat leert je kind van deze app:

 • Kennis maken met verschillende muziekinstrumenten

Doelgroep: 3-7 jaar

Download_on_the_App_Store_Badge_NL_135x40
googleplay

De app

De app biedt verschillende soorten muziekinstrumenten aan:

 • xylofoon
 • drumstel
 • piano
 • trombone
 • saxofoon
 • fluit
 • mondharmonica
 • tuba
 • bekken
 • sambaballen
 • klepper
 • tambourijn
 • rasp
 • triangel
 • gong
 • buisklokken
 • bel
 • viool
 • harp
 • gitaar
 • banjo
 • luit

Je kan alle muziekinstrumenten aanraken om te horen hoe ze klinken. Met 7 muziekinstrumenten kan je ook echt de noten spelen.

123-Kids-Fun-MUSIC---muziekinstrumenten-xylofoon

Mijn mening

Ik vind het een leuke app voor kinderen om kennis te maken met muziekinstrumenten. Mijn zoontje heeft binnenkort een muziekkring en ik gebruik deze app om met hem te oefenen. We zijn nu bezig Vader Jacob te oefenen op een xylofoon in deze app. Als hij het onder de knie heeft gaan we op school vragen of hij voor de kring zelf een echte xylofoon mag lenen om zijn liedje te laten horen.

De app zelf is lekker simpel. Kinderen kiezen een muziekinstrument en gaan ermee aan de slag. Het wordt natuurlijk nog leuker wanneer je samen met je kind aan de slag gaat. Leer je kind een simpel liedje met één van de muziekinstrumenten. Denk daarbij aan de volgende liedjes:

 • Vader Jacob
 • Altijd is kortjakje ziek
 • Twinkel twinkel
 • Old Mac Donalds
 • Boer daar ligt een kip in’t water

Zo heb ik mijn zoontje eerst geleerd om Vader Jacob te spelen op een xylofoon of piano. Dat is heel simpel en zowel hij als zijn broertje van 5 jaar konden het al best snel.
Omdat mijn zoontje het zo leuk vond en meer liedjes wilde leren spelen heb ik voor hem twee pagina’s geprint.
Ik heb het liedje van Kortjakje voor hem geprint. Hij kent het liedje dus dat is heel handig.

kortjakje

Ik heb toen de eerste paar noten van het lied met hem doorgenomen. Hij moest de noten van al – tijd opzoeken op het plaatje hieronder. Zo leerde hij dat het liedje met een begint. We schreven samen de C onder Al en tijd. Hij kon op het plaatje van de piano kijken om te zien waar de C op de piano zit en zo kon hij zichzelf het liedje aanleren. Een lekker uitdagende opdracht, maar wel een leuke wijze om zelf een liedje te leren spelen en daarbij ook nog eens kennis te maken met het leren lezen van de noten.

noten-leren-lezen

Er valt dus veel meer uit deze app te halen anders dan alleen maar met de plaatjes van de muziekinstrumenten spelen. Als je er zelf ook nog wat tijd in stopt kunnen kinderen dus echt kennis maken met het leren spelen van een muziekinstrument en het leren lezen van de noten. Geweldig toch?

Leave a reply