You have not added an image yet. Please upload and apply an image.

Bas Braaf & de vier seizoenen

Bas Braaf & de vier seizoenen

Doelgroep: 6 – 8 jaar

Titel: Bas Braaf & de vier seizoenen
Schrijver: Marcelino Pistoor
Dit boek is in eigen beheer uitgebracht.

Wat leert je kind:

  • Leesplezier
  • Taalontwikkeling
  • Uitbreiding woordenschat
  • Leesbegrip
  • Kennis maken met nieuwe situaties
  • Stimuleren van de fantasie
  • Bewust worden van eigen mogelijkheden en eigen wensen.

Te koop bij

Bas Braaf is het eerste boek van Marcelino Pistoor, uitgegeven in eigen beheer. Je kunt het boek kopen via: [email protected]

Het verhaal

Bas Braaf woont bij zijn opa. Ze zijn anders dan andere mensen. Ze hebben grote, puntige oren. Bas draagt altijd een muts om zijn oren te verbergen. Iedereen is er inmiddels aan gewend.
Wanneer er toch een keer naar zijn muts wordt gevraagd loopt alles mis. Zijn muts wordt van zijn hoofd getrokken en iedereen ziet zijn grote, harige oren!
Wanneer Bas wanhopig naar huis rent wordt zijn opa net naar het ziekenhuis afgevoerd.
Dan vertelt opa dat ze anders zijn. Opa heeft een speciale bloem nodig uit de wereld waar ze vandaan komen. Lukt het Bas om in die wereld te stappen, de bloem te vinden en zo zijn opa te redden?

Mijn mening

Ik vind het onderwerp van het verhaal erg leuk. Kinderen met grote puntige oren, een fantasiewereld waar je van alles tegenkomt wat je zelf niet weet te fantaseren. Heel erg leuk!
Maar één ding vond ik wel erg jammer. Ik vond het verhaal niet lekker lezen. Ik struikelde over sommige zinnen en ik kon vaak niet lekker in het verhaal komen en met de personen meebeleven.
Ik vond het vooral een beknopte samenvatting van de gebeurtenissen in plaats van dat ik meegenomen werd in het verhaal.
Maar ik wil er wel bij zeggen dat dit mijn mening is en dat betekent niet dat kinderen het ook zo ervaren.

Mijn zoontje van 7 jaar las het begin van het boek en hij vond het wel leuk en fijn lezen. Hij houdt er niet zo van om lang achter elkaar te lezen en nu had hij het gevoel dat hij in een korte leesbeurt toch heel veel had meegemaakt. Hij vond het ook erg spannend. Vooral het feit dat het over een jongen gaat met puntige oren en een fantastiewereld was voor hem al gelijk een grote hit.

De tekst bestaat uit redelijk grote letters dus dat draagt ook allemaal bij aan een prettige leeservaring voor jonge of beginnende lezers. Verder bestaat het boek uit allemaal korte hoofdstukken, dus een kind kan iedere dag één of twee hoofdstukken lezen en zo genoeg meemaken in één leessessie. Er zijn geen plaatjes in het boek.

Leave a reply