You have not added an image yet. Please upload and apply an image.

Siem Subliem en Het Rode Gevaar

Siem Subliem en Het Rode Gevaar

Doelgroep: 8 – 11 jaar
Titel: Siem Subliem en Het Rode Gevaar
Schrijver: Tosca Menten
Illustrator: Katrien Holland
Uitgeverij: Van Goor / Unieboek I Het spectrum
ISBN: 9789000357505
ISBN EBOOK: 9789000357512

Wat leert je kind:

  • Leesplezier
  • Taalontwikkeling
  • Uitbreiding woordenschat
  • Leesbegrip

Te koop bij Bol. com

Te koop in iTunes

verkrijgbaar-in-iBooks

Het boek

Het gaat om een boek met een harde kaft. Het verhaal heeft 212 bladzijden. Het boek is deel 2 van de Serie over Siem Subliem.

Het boek begint met “Voor Hoofdstuk 0” en daarna “Hoofdstuk 0” . De tekst is gedrukt op roze papier voor deze twee aparte hoofdstukken. Je ontdekt hier wat er is gebeurd in boek 1 van deze serie en je maakt hier kennis met de familie Meur. Deze familie hebben ook een eigen parfumbedrijf en zij zijn de concurrenten van de familie Wrongel.
Daarna volgt “Nog een hoofdstuk 0”, “Het derde hoofdstuk 0”, en “Het laatste hoofdstuk 0”.
Dit zegt al genoeg over het boek. Je weet nu ongeveer wat je van het boek kan verwachten. Geniet er dus maar van!
Zo nu en dan kom je illustraties tegen bij het verhaal. Wel zie je vaak struisvogels met een flinke dosis humor.
De struisvogels houden dan een bordje vast met een grappige opsomming over wat je net hebt gelezen.

 

Vanaf Hoofdstuk 1 zijn de bladzijden weer in een normale kleur. De tekst is zwart gedrukt, maar de illustraties, paginanummers en de titels van de hoofdstukken zijn gedrukt in een roze kleur.
Dit is lekker duidelijk en ook heel speels!

Het verhaal begint bij Siem op Landgoed Pierewaai. Dit is de struisvogelboerderij van de buren. Hij werkt er nu iedere dag en later mag hij dit hebben. Hoewel zijn ouders nog steeds zouden willen dat hij hun parfumfabriek later over zal nemen lijken ze zich hier wel bij neergelegd te hebben. Hun zoontje Siem werkt nu eenmaal liever met de struisvogels. In deel 1 heeft Siem een lekker geurtje ontdekt: Siem Subliem 1. Dit is het lekkerste geurtje op de markt. Karel Meur kan dit niet zo door laten gaan. Hij moet zelf ook zo’n lekker geurtje maken met zijn parfumfabriek! Om dat te doen moet hij het recept van Siem stelen! Hoe gaat hij dit aanpakken? Wie gaat hij op Siem afsturen en hoe kan hij dan zijn geurtje van hem aftroggelen?
Lees het in dit boek! Veel (lees)plezier!

Wil je eerst een stukje uit het boek lezen om te zien wat jij ervan vindt? Lees hier in een inkijkexemplaar van Siem Subliem 2. Zo zie je gelijk wat ik bedoel met de “Hoofdstuk 0” delen van het boek.

Mijn mening

Ik vind dit boek echt heel erg leuk. Het is geschikt om uit voor te lezen, omdat ook de wat jongere kinderen wel van het verhaal kunnen genieten. Het verhaal is lekker licht en luchtig en vooral gezellig om te lezen. Je kan heerlijk meeleven met zowel Siem als de dochters van Karel Meur.
Ik kan dit boek dan ook van harte aanraden aan jonge kinderen die al op een hoger AVI niveau lezen. Vaak is het moeilijk voor zulke kinderen om geschikte boeken te vinden die bij hun belevingswereld passen.

Ik vind Tosca Menten echt een leuke vrouw. Ik ken haar niet persoonlijk hoor, maar ieder jaar gaan we met onze jongens naar haar presentatie kijken in het Rijksmuseum van Oudheden in Leiden. Het is elk jaar weer leuk.
Ik kan duidelijk zien dat ze veel plezier in haar verhalen heeft en dat ze nog genoeg leuke ideeën in haar hoofd heeft voor meer verhalen. Dat gevoel kwam ik dus duidelijk tegen in dit boek.

Ik vond het erg leuk om steeds de tekstbordjes van de struisvogels te lezen. Op een grappige wijze worden de gekke gebeurtenissen die je zojuist hebt gelezen nog eens uitgelicht.

Tosca Menten is een leuke schrijfster. Ik kan je echt aanraden om ook een kijkje te nemen bij haar andere boeken:

recensie-exmplaar-uitgever

Leave a reply