You have not added an image yet. Please upload and apply an image.

Het hart van de draak – de verhalen van opa Eik boek II

Het hart van de draak – de verhalen van opa Eik boek II

Doelgroep: 10 jaar en ouder
Titel: Het hart van de draak – de verhalen van opa Eik boek II
Schrijver: J.L. Badal
Uitgeverij: Clavis

Wat leert je kind:

  • Ontwikkeling van de fantasie
  • Algemene kennis
  • Leesplezier
  • Taalontwikkeling
  • Uitbreiding woordenschat
  • Leesbegrip

Te koop bij Bol.com

Het boek

Het gaat om deel 2 van een nieuwe serie kinderboeken vol fantasie.
Twee kinderen (broer en zus) dalen af in de put (in hun achtertuin) en komen in een wereld terecht waar alles lijkt te kunnen bestaan. Ze zijn in het vorige boek goed bevriend geraakt met opa Eik, beer Humbertus, Kleine Bertus, juffrouw Dickinson en nog een aantal andere fantastische figuren.
Nu is hun opa ziek geworden en gaan ze voor hem bij opa Eik langs om hem te helpen. Maar opa Eik heeft het zelf ook moeilijk. Zo maken ze kennis met Ahab de drakenjager en raken ze verwikkeld in zijn strijd met de Rode Zandsteendraak.

Het-hart-van-de-draak--de-verhalen-van-opa-eik-2

Mijn mening

Ik vond het volgen van de rode draad van het verhaal een stuk makkelijker in dit deel dan in deel 1. Dat vond ik wel heel fijn. Ik had deel 1 best snel uit, maar nu had ik niet zoveel tijd en heb ik wel een week erover gedaan om dit boek uit te lezen. Hoewel er veel informatie op me af kwam, was het volgen van het geheel dus heel goed te doen.
Bij boek 1 “De verhalen van opa Eik” moest ik enorm wennen aan alle losse verhalen die op me af kwamen. Dat gebeurt ook in dit deel. Nu bestaat het verhaal juist voor een groter deel uit de achtergronden van de nieuwe figuren. Zo ontmoeten ze nu o.a het draakje Micou, Ahab de drakenjager, Gilgamesj, Hu-Dzé-Txui en nog een aantal andere figuren. Bij ieder personage hoort weer een eigen verhaal.
Ideaal voor kinderen die niet zo’n zin hebben om een boek binnen één of twee dagen uit te lezen. Als ze maar één hoofdstuk per dag willen lezen, valt er meer dan genoeg te beleven en zullen ze het boek zeker weten niet saai vinden!

Dit boek is heel leuk voor kinderen met een mooie portie aan fantasie. Je maakt kennis met pratende bomen, draken, eeuwenoude schildpadden, pratende dieren, enz. In deel 1 waren er zowel aardige en lieve wezens als kwaadaardige monsters die niets liever willen dan alles en iedereen verslinden. Dat is in dit deel niet het geval. Hier kom je meer aardige wezens tegen. Eigenlijk is alleen de Rode Zandsteendraak een gevaar in dit verhaal. Gelukkig maar. Dat maakt het kwaad overzichtelijker voor kinderen.

Het-hart-van-de-draak--de-verhalen-van-opa-eik

 

Leave a reply