You have not added an image yet. Please upload and apply an image.

Ties is dol op vies

Ties is dol op vies

Doelgroep: 3 – 7 jaar
Titel: Bij het rampenteam
Schrijver: Nick Hunter
Uitgeverij: NBD/Biblion

Wat leert je kind:

  • Over goede en slechte manieren hebben
  • Leesplezier
  • Taalontwikkeling
  • Uitbreiding woordenschat

Te koop bij Bol.com

Het boek

Het verhaal gaat over Ties. Ties heeft hele slechte manieren. Hij laat boeren, winden, peutert in zijn neus, enz. Hij doet dat de hele dag door. Hij vindt het grappig wanneer mensen naar hem kijken om zijn manieren.
Totdat……….

Ties-is-dol-op-vies-2

Mijn mening

Een leuk prentenboek om goede en slechte manieren bespreekbaar te maken.
Papa en mama hebben een leuk plannetje bedacht om Ties te confronteren met zijn manieren. Kinderen gaan dit boek geheid leuk vinden.
Het is een leuke wijze om je kind goede manieren bij te brengen. Waarom is het niet netjes om met volle mond te praten? Waarom laat je geen boeren en winden in gezelschap. Het boek laat het heel mooi zien aan kinderen.
Wat ik ook leuk vond was toen mijn zoontje aan me uitlegde dat hij geen winden wil laten waar iedereen bij is, maar dat hij ze nog niet op kan houden. Hij is zich er dus van bewust dat het niet netjes is en hij schaamt zich er ook altijd wel voor, maar tot nu toe begreep ik maar niet waarom hij ze toch altijd in gezelschap liet in plaats van naar de w.c. te lopen zoals we hem hebben verteld.

Leave a reply