You have not added an image yet. Please upload and apply an image.

Rapp en Rob – Robot op hol!

Rapp en Rob – Robot op hol!

Doelgroep: Kinderen die lezen op AVI  M4 niveau (7 tot 9 jaar)
Titel: Rapp en Rob – Robot op hol!
Schrijver: Marcel van Driel
Illustrator: Mark Janssen
Uitgeverij: Zwijsen

Wat leert je kind:

  • Lezen op AVI  M4
  • Leesplezier
  • Taalontwikkeling
  • Uitbreiding woordenschat
  • Leesbegrip
  • Bewust worden van eigen mogelijkheden en eigen wensen.

Te koop bij Bol.com

Tijdens de Kinderboekenweek van 2015 was mijn jongste zoontje op zoek naar een boek. Hij wilde niet zomaar een boek! Nee het boek moest heel stoer zijn en er mocht niets meisjesachtigs in zitten. Wanneer een boek er stoer uitzag ging hij ermee zitten en bladerde hij het hele boek door om de plaatjes te bekijken. Dit boek was door zijn keuring heen gekomen. Het zag er stoer uit en geen meisjesplaatjes te bekennen! Achteraf ontdekten we wel een plaatje van een meisje in het boek, maar zij was zo stoer dat hij eerst had gedacht dat het een jongetje was. Een stoer meisje vindt hij wel prima.

Het boek

Het verhaal gaat over Rapp en Rob. Ze zijn broers. Dat is heel bijzonder, want Rob is een robot. Mama heeft Rob zelf gebouwd.
Rapp en Rob willen een robot om mee te spelen. Mama wil Rapp en Rob best een robot geven in ruil voor klusjes. De robot die ze krijgen is wel heel erg klein. Mama pakt een groene straler en zapt het tot hij anderhalf keer zo groot is. Rapp en Rob vinden de robot nog niet groot genoeg. Ze willen een hele grote robot! Ze zouden natuurlijk ‘s nachts de groene straler kunnen gebruiken……..

Het boek hoort bij de serie B.O.J. van Zwijsen. Dit is een speciale serie Boeken Over Jongens. Deze boeken zijn zo geschreven dat het lekker leest en bevatten spanning, actie en humor. Over het algemeen lezen jongens niet zo graag uit boeken en deze serie leesboeken zijn daarom extra aantrekkelijk gemaakt voor jongens. Als ze eenmaal in het verhaal zitten, lezen ze graag door.

Aan het begin van het boek maak je kennis met de personages in het verhaal. En ja ze zien er allemaal stoer uit! Precies zoals mijn zoontje dat wil hebben.

Rapp-en-Rob-3

De tekst ziet er heel overzichtelijk uit. Iedere nieuwe zin begint op een nieuwe regel.
Verder valt me op dat er vaak woorden in de tekst zijn die anders bedrukt zijn. Ze verschillen steeds van grootte, kleur, lettertype en zelfs van positie in vergelijking met de rest van de tekst.

Rapp-en-Rob-2

Mijn mening

Het boek is inderdaad heel leuk en lekker STOER. Welk kind zou niet een mama willen die geweldige robots voor ze kan maken? Een robot als broer. Geweldig!
De tekeningen zijn ook heel mooi en leuk voor jongens om naar te kijken. De illustraties nemen steeds een hele pagina in beslag.

Rapp-en-Rob-1

 

De schrijver maakt ook leuke verwijzingen naar boeken en films die je als volwassene wel zult herkennen. Dat maakt het wel extra leuk om samen met je kind uit dit boek te lezen.
Ik denk niet dat ik onderstaande plaatje hoef uit te leggen. Je herkent het vast wel!
Rapp-en-Rob-4

Zo wordt de robot ook de GVR genoemd. Geen reus, maar Grote Vrolijke Robot.

Ik vind dit boek echt een aanrader om te hebben. Vooral als je jouw stoere kinderen lekker aan het lezen wil zetten met spannende gebeurtenissen.

Heb je ook oudere kinderen? Dan kan ik je de Superheldenserie van deze schrijver aanraden.

Leave a reply