You have not added an image yet. Please upload and apply an image.

Inventioneers

Inventioneers

Wat leert je kind van deze app:

  • Natuurkunde
  • Concentratievermogen trainen
  • Elementen van intelligentie ontwikkelen.
  • Analytisch vermogen ontwikkelen.
  • Bevorderen van praktisch denken.

Doelgroep: 7 – 12 jaar

Download_on_the_App_Store_Badge_NL_135x40

googleplay

De app

De app is gratis te downloaden. Met de gratis versie kan je “The fields” en “Create” doen.

Bij de fields krijg je 14 levels waarmee je aan de slag kan. Dit zijn voorgemaakte levels waarbij je de uitvindingen moet afmaken. In sommige gevallen zit een kat ergens vast en de oude vrouw wil graag haar kat veilig in de armen vasthouden. Door middel van een uitvinding kan je de kat veilig bij het vrouwtje krijgen, maar dan moet je wel eerst de uitvinding goed afmaken.

Zo kan je 14 levels spelen en steeds puzzelen hoe je de uitvindigen moet afmaken.

Bij “Create” mag je zelf 4 velden maken met je eigen uitvindingen. Vervolgens haal je wat delen uit je uitvindingen weg en moet een ander jouw uitvinding zien af te maken (met de delen die je aanbiedt) om het veld (de level) te voltooien.
Je hebt ook de optie om jouw eigen gemaakte velden met anderen te delen.

Er is een volledige versie van de app waarbij je nog meer voorgemaakte velden krijgt die je moet afmaken en waarbij je nog meer velden zelf mag maken. Heb je de gratis versie geprobeerd en vind je de app erg leuk voor je kind(eren) dan kan je zeker naar de volledige versie overgaan. Weet je nu al heel zeker dat de app een hit zal zijn? Koop dan gelijk de volledige versie. Dan drukken je kinderen ook niet steeds op mooi uitziende velden die nog op slot zitten.

Download_on_the_App_Store_Badge_NL_135x40

Mijn mening

Ik vind deze app heel leuk en erg leerzaam voor kinderen. Het is heel goed voor een kind om zo nu en dan eens het brein te laten kraken en oplossingen te bedenken en eigen strategieën te bedenken. Dit soort apps passen daar heel goed bij. Naast de basisvakken lezen, rekenen, taal, spelling, etc. is het erg belangrijk dat kinderen leren hoe ze problemen moeten aanpakken, hoe ze erbij na moeten denken en hoe ze kunnen beginnen met oplossen.

Wat ik heel fijn vind aan de app is het feit dat je steeds jouw oplossing kan evalueren. Je drukt op “play” en ziet wat er gebeurt en of jouw oplossing wel of niet werkt en wat er nog verder moet gebeuren om bij het juiste resultaat te komen. Dit is heel goed voor kinderen om te leren. Je bent dan meer bezig met het proces en het evalueren van het proces totdat je bij het juiste resultaat uitkomt. Veel in het leven is altijd maar gericht op het eindproces, waardoor kinderen vaak niet doorhebben hoe belangrijk het proces is.

Niet alle velden zijn even simpel. Dat is natuurlijk de uitdaging, maar ik moet eerlijk zeggen dat ik het laatste veld zelf niet wist op te lossen! Na heel lang puzzelen en proberen heb ik het opgegeven en ben ik op YouTube gaan zoeken naar de oplossing.
Hieronder zie je het YouTubefilmpje wat me gelukkig verder hielp.

Ik kon maar niet uitvogelen hoe ik de tandwielen moest plaatsen. Ik begreep wel dat ik ervoor moest zorgen dat de schoen aan een tandwiel moest die de andere kant op zou draaien, maar ik kon niet bedenken hoe ik dat voor elkaar moest krijgen. Ook wist ik niet wat ik met de ijsklontjes aanmoest om het laatste stukje af te maken.

Normaal gesproken laten ontwikkelaars het bij leuke levels. Je krijgt dan een leuke app met een boel velden en puzzelen maar. Maar ik vind het geweldig dat kinderen nu ook hun eigen velden mogen maken. Daarmee oefenen ze weer met andere denkwijzen, dan wanneer ze alleen maar mogen oplossen. Ze zijn bijvoorbeeld met plannen bezig. Ze moeten een probleem bedenken en een oplossing voor het probleem en plannen hoe ze dat gaan aanbieden. Welke stappen gaan ze erbij gebruiken? Hoe gaan ze hiervan een puzzel maken voor een speler die met het veld aan de slag gaat?

Kortom een hele leuke app voor kinderen en je kan het nog eens gratis uitproberen ook!

Inventioneers

 

Leave a reply