You have not added an image yet. Please upload and apply an image.

Romeo en Julia

Romeo en Julia

Wat leert je kind van deze app:

  • Het beroemde liefdesverhaal van Romeo & Julia.
  • Kennis maken met klassieke muziek
  • Kennis maken met een verhaal in dichtvorm
  • Bodypercussie en rap

Doelgroep

7-9 jaar: Kijken en luisteren naar het verhaal.
10-12 jaar: Kijken en luisteren naar het verhaal. Historische en muzikale kennis opdoen.

Download_on_the_App_Store_Badge_NL_135x40

De app

De app biedt:

  • Het verhaal van Romeo & Julia. Het verhaal wordt gecombineerd met een opname van het Koninklijk Concertgebouworkest. Het verhaal is op rijm geschreven en wordt voorgelezen. Je kan de tekst aanzetten en de stem uitzetten, zodat je het verhaal rustig zelf kan lezen. Het verhaal duurt minstens 25 minuten.
  • Bekijk een opname van het concert. Je hebt wel internetverbinding nodig. De opname duurt 53 minuten.
  • Lesbrieven: Er zijn zes lesbrieven (PDF’s) voor thuis, maar vooral als verdieping voor in de klas. Je krijgt er ook een docentenhandleiding bij.

Les 1: Romeo en Julia
Les 2: Het muziekverhaal Romeo en Julia
Les 3: Bodypercussie
Les 4: Schrijf een rap
Les 5: Oefen de bodypercussieritmes en de raptekst
Les 6: Presenteer de rap en bodypercussie-acts

  • Extra: Werkbladen, informatieve teksten, geluidsfragmenten, enz. In totaal zijn er 17 extra onderdelen waarmee kinderen meer leren en horen rondom Romeo en Julia, William Shakespeare, Sergej Prokofjev, maat en ritme, rap, bodypercussie, instrumentale begeleiding en meer.

romeo-en-Julia-5

Er is ook een versie voor het digibord. De versie voor het digibord is gratis voor scholen. Vraag hem aan! Stuur een email met de gegevens van je school naar [email protected] en zij helpen je verder bij het downloaden van het gratis digibordexemplaar. In de app zitten ook verschillende lesbrieven dus je kan al heel snel een mooi project voor je klas samenstellen.
De app gaat uit van kerndoel 54 van TULE en het bij het nieuwe leerplankader kunstzinnige oriëntatie primair onderwijs (SLO). De lesbrieven bieden stof voor een klassikaal project waarmee de school ongeveer drie à vier weken aan de slag kan.

Vind je het leuk om je kind kennis te laten maken met klassieke muziek m.b.v. apps kijk dan ook naar de app “Peter en de wolf“.

Mijn mening

Het is een leuke app en een bijzondere wijze om kennis te maken met klassieke muziek. De scènes zijn interactief en geanimeerd. Het gaat om een avontuurlijk verhaal met muziek als leidraad.
Het verhaal wordt heel mooi ingeleid. Eerst worden de figuren in het verhaal aan je voorgesteld en wordt je uitgelegd dat het om een beroemd verhaal gaat waar vele boeken en films over zijn gemaakt en natuurlijk muziek voor gecomponeerd.

romeo-en-Julia-4

Het verhaal is verdeeld in scènes. Per scène wordt het verhaal, op rijm, verteld. Je hoort de muziekstukken die bij de scènes horen. Wanneer het muziekstukje klaar is kan je naar de volgende scène gaan.
Hier en daar is er ook interactie mogelijk met de plaatjes. Zo kan je Julia aankleden voor het bal en kan je de personages vaak aanraken om ze te laten bewegen of te zien wat ze van de situatie vinden.

romeo-en-Julia-1

Onderaan in het scherm zie je een balkje waarvan een rode lijn laat zien hoe ver je bent in een scène. Zo kan het zijn dat een scène begint met muziek en luister je eerst een poosje naar de muziek voordat het verhaal wordt verteld of is de vertelling van een scène klaar maar luister je nog naar het laatste stukje muziek voordat je verder gaat naar de volgende scène. Natuurlijk is het ook mogelijk om tussendoor sneller van scènes te wisselen. Je hoeft dus niet af te wachten voordat je verder kan. Als je steeds alles afluistert duurt het ruim 25 minuten. Heb je korter de tijd dan kan je eerder naar de volgende scène gaan.

Ik vind het leuk dat de app in de belevingswereld van kinderen past. De beelden passen heel mooi bij onze tijd. De hoofdpersonen zien er lekker modern uit in hun jeans en sneakers en de wijze waarop de personages zich gedragen is vergelijkbaar met onze tijd. Zo zie je ook dat Julia tijdens het bal vindt dat Romeo wel een leuke “gast” is!
romeo-en-Julia-3

Terwijl ik dit schrijf kost de app maar € 1,99 en dat vind ik wel een hele mooie, voordelige prijs voor deze app. De app is echt heel leuk en biedt ontzettend veel. Je krijgt ook filmpjes van rapper Deff P waarmee je bodypercussie en rap leert. Als je deze app voor je klas koopt, krijg je naast het verhaal en muziek ook een uitgewerkt project erbij met allerlei lesbrieven. Genoeg om ongeveer drie à vier weken aan de slag te gaan. Het digibord versie waarmee je bepaalde onderdelen en filmpjes klassikaal wil bekijken krijg je zelfs GRATIS!

Leave a reply