You have not added an image yet. Please upload and apply an image.

Pas op: nog meer gevaar!

Pas op: nog meer gevaar!

Doelgroep: 8 – 12 jaar

Titel: Pas op: nog meer gevaar!
Schrijver: David O’Doherty
Illustrator: Chris Judge
Uitgeverij: Van Holkema & Warendorf

Wat leert je kind:

  • Leesplezier
  • Taalontwikkeling
  • Uitbreiding woordenschat
  • Leesbegrip
  • Kennis maken met nieuwe situaties
  • Stimuleren van de fantasie
  • Bewust worden van eigen mogelijkheden en eigen wensen.

Te koop bij Bol.com

Het verhaal

Het verhaal is erg geinig en vol gekkigheid. Sommige kinderen houden niet zo van het lezen van “gewone” verhalen. Deze kinderen kunnen dan juist heel erg blij worden van dit soort boeken.

Dit boek is deel 2 van een serie. In deel 1 Pas op: gevaar! (zie filmpje hierboven) legt DR. Noel Zone uit hoe je een Gevaroloog kan worden. Je krijgt o.a. instructie over veiligheid tijdens het lezen van het boek. Daarna begint je training als LG (leerling-gevaroloog). Aan het einde van het boek  kan je zelfs je Gevarologie examen doen. Als je alle tien vragen goed hebt, mag je je handtekening zetten op je eigen Gevarologie diploma!

In dit boek wordt je getraind voor GD niveau 2. Ook nu weer kan je een examen doen aan het einde van het boek.
Je krijgt nu ook weer allerlei waarschuwingen van DR. Noel Zone (GD niveau 5!). Daarnaast krijg je zelfs tips voor wat je met dit boek kan doen in verschillende noodsituaties.

Pas-op-nog-meer-gevaar-2

Ook krijg je handige tips voor allerlei gevaarlijke situaties.

Pas-op-nog-meer-gevaar-1

Mijn mening

Het gaat om een boek vol gekkigheid. Het is te grappig om uit te leggen. Dat merk ik zelf aan mijn zoontje. Vol enthousiasme is hij aan dit boek begonnen en dat betekent dat ik steeds moet luisteren naar wat hij heeft gelezen. Het klinkt dan niet echt grappig. Na hem ben ik ook aan het boek begonnen en nu kom ik allerlei grappige dingen tegen die ik uit zijn verhalen herken.
Het boek klinkt dus flauw wanneer je erover probeert te vertellen, maar is reuzegrappig wanneer je het zelf leest.

Ik vind dit boek echt leuk om te hebben voor mijn jongens. Het bevordert leesplezier. Als je het boek uithebt denk je dan ook niet “wat was dat een mooi verhaal”. Je denkt: “Wat was dat leuk en grappig om te lezen!” Niet dat er wat mis is met een mooi verhaal hoor. Ik zelf houd veel meer van mooie verhalen, maar vooral wanneer je leesplezier bij een kind wilt bevorderen, dan past dit boek daar heel goed bij.

Anders dan bij deel 1 vond ik er nu wat meer verhaal in verwerkt. Tijdens alle tips en je training als Gevarenloog lees je ook meer over de belevenissen van DR. Noel Zone en dat vind ik toch best leuk.
Er worden minder (onbegrijpelijke) afkortingen gebruikt in dit boek. Daar ben ik heel blij mee, want in deel 1 vond ik dat toch wel te veel van het goeie en daardoor las het hier en daar minder prettig. Hier kom je nog wel een aantal afkortingen tegen, maar ze zijn niet zo storend.

Het boek biedt ongeveer evenveel plaatjes als tekst. Tijdens het lezen zijn er veel plaatjes om naar te kijken. De plaatjes zijn heel grappig en maakt het verhaal nog leuker.

Deze week kreeg mijn zoontje zijn eerste rapport en daarin had zijn juf een stukje geschreven over zijn boekbespreking. Ze vond zijn boek erg grappig. Zijn boekbespreking ging toen over deel 1 van deze serie. Ik ben benieuwd of hij volgend jaar zijn boekbespreking gaat houden over deel 2.

Ik vind dit boek wel leuk om aan een kind cadeau te doen. Het is gewoonweg te grappig om niet te willen lezen!

 

 

Leave a reply