You have not added an image yet. Please upload and apply an image.

Koop hier! – Zwijsen zoeklicht dyslexie

Koop hier! – Zwijsen zoeklicht dyslexie

Doelgroep: 10 tot 12 jaar
Titel: Koop hier!
Schrijver: Selma Noort
Illustrator: Andrea Kruis
Uitgeverij: Zwijsen

Wat leert je kind:

  • Lezen op AVI E3 niveau
  • Uitbreiding woordenschat
  • Belangstelling krijgen voor boeken.
  • Leesvaardigheid oefenen.

Te koop bij Bol.com

Het boek

Het boek hoort bij de serie Zoeklicht Dyslexie. Deze boeken hebben een makkelijker niveau wat leestechniek betreft. Maar de inhoud van de verhalen passen beter bij de belevingswereld van de kinderen.
Dus ook al zijn de boeken bedoeld voor kinderen met een lager AVI niveau dan hun leeftijdsgenoten, de verhalen hebben dezelfde inhoud als de boeken die hun leeftijdsgenoten lezen.

koop-hier-2

Deze boeken hebben voorin en achterin een uitklappagina als hulp bij het lezen. Tijdens het lezen heb je deze uitklappagina’s uitgeklapt zodat de woorden en plaatjes op de flapjes altijd zichtbaar zijn.
Tijdens het lezen kom je deze woorden tegen.
Je herkent ze omdat deze woorden in een kleur gedrukt zijn. Zodra je één van deze woorden tegenkomt in de tekst (dit zie je gelijk omdat het woord in kleur is gedrukt) kijk je opzij op de flapjes en zie je gelijk de betekenis van het woord.
Dit helpt ook bij het makkelijker lezen van het woord en inprenten van het woord plus betekenis.

De letters in deze boeken zijn beter leesbaar gemaakt, waardoor ze heel geschikt zijn voor kinderen met dyslexie. De boeken zijn gedrukt in het speciaal ontworpen lettertype Zwijsen Dyslexiefont.

Het verhaal gaat over Hind. Ze helpt haar moeder op de markt. Haar moeder verkoopt handgemaakte tasjes, sjaaltjes en hoofddoeken. Tegenover haar ziet ze Osman. Osman helpt zijn oom bij het verkopen van plantjes en zaadjes. Hind en Osman kennen elkaar wel van school.
Tijdens de rustige momenten leert Hind hoe ze net als haar moeder de kledingstukken kan borduren. Ze werkt hard aan een hartje op een sjaal. Ondertussen houdt ze Osman goed in de gaten. Ze vindt hem stiekem wel leuk. Zou hij haar ook nog leuk vinden?

koop-hier-3

Mijn mening

Leuk boek voor kinderen van rond de 10 jaar die op AVI E3 lezen. De meeste boeken van AVI E3 worden erg kinderachtig gevonden door oudere kinderen. Dat komt natuurlijk ook omdat zij niet de doelgroep zijn. Deze boeken zijn meestal geschreven voor jongere kinderen. Met dit boek kunnen de oudere kinderen fijn oefenen op hun eigen niveau van leesbeleving. Dit boek past beter bij hun belevingswereld.
Het verhaal is echt heel leuk.
Ook de illustraties uit het boek past beter bij oudere kinderen

Een pagina in dit boek is duidelijker dan een pagina in de meeste boeken. Iedere zin staat op één regel. Dit maakt het geheel overzichtelijk. Daarnaast zijn de zinnen dus korter en makkelijker dan in de meeste boeken. Hieronder zie je een voorbeeld. Het fragment (rechts) hieronder is afkomstig uit het boek Kriebels en zo, maar is vergelijkbaar met de tekst uit dit boek

Kriebels-en-zo-1

Het lezen uit dit boek is veel prettiger, voor kinderen die nog moeite hebben met lezen, dan het lezen uit de meeste boeken.
Het verhaal is makkelijker gemaakt om te lezen. De zinnen zijn veel korter dan de zinnen uit de meeste andere boeken.

Het leuke aan deze serie is dat er ook top titels in zitten die alle kinderen wel zouden willen lezen, maar waarvan de boeken nog te moeilijk zijn, omdat deze kinderen nog oefenen op een lager AVI niveau.
In zoeklicht dyslexie worden deze boeken ook opgenomen, maar dan herschreven zodat het ook op een lager AVI niveau te lezen is.

recensie-exmplaar-uitgever

Leave a reply