You have not added an image yet. Please upload and apply an image.

DIY zelf crème maken voor je gezicht of handen.

DIY zelf crème maken voor je gezicht of handen.

Ik heb een leuk potje gekregen van mijn bovenbuurmeisje (ze weet dat ik dol ben op leuke potjes).
Het gaat om een potje waar normaal handcrème in zit.
Het leek me leuk om eens te proberen mijn eigen gezichtscrème of handcrème te maken. Ik had dat nog nooit eerder gedaan dus dit was helemaal nieuw voor me!

In het filmpje hieronder laat ik zien hoe ik het heb gemaakt.

Ik vind het altijd belangrijk om te leren dat niet alles alleen maar uit de winkel hoeft te komen. Soms weten kinderen niet eens hoe we aan onze producten kunnen komen anders dan het te kopen in de winkel.
Door dit soort dingen uit te proberen wil ik aan kinderen laten zien dat er veel is wat we zelf zouden kunnen maken en dat het ook nog eens flink in onze portemonnaie kan schelen.
Dingen in de winkel kopen is natuurlijk veel makkelijker en handiger want dat scheelt veel tijd, moeite en het opslaan van allerlei ingrediënten en materiaal, maar daar betalen we dan ook extra voor.
Met mijn potje bijenwas en kokosvet kan ik nog veel vaker mijn eigen crème maken en uiteindelijk bespaart me dat ook nog aardig wat centjes. Wel heb ik geleerd dat ik mijn crème nog had moeten mixen met een vorkje of een mini garde om de crème zacht en romig te krijgen. Nu is het wel hard geworden.
Wanneer mijn potje bijenwas op is wil ik op zoek gaan naar een imker in de buurt waar ik veel goedkoper aan bijenwas kan komen dan ik nu heb gedaan.
Ik ben dus nog druk bezig met het leren maken van mijn eigen crèmes. Heb jij nog handige tips voor me? Laat me dat dan gerust weten!
Verder lijkt me dit ook erg leuk als Moederdagcadeau om met kinderen te maken in de klas, maar daarover later meer!

One Response to DIY zelf crème maken voor je gezicht of handen.

Leave a reply