You have not added an image yet. Please upload and apply an image.

Strijd om Elementia 1: Het recht van de sterkste – een Minecraft-avontuur!

Strijd om Elementia 1: Het recht van de sterkste – een Minecraft-avontuur!

Doelgroep: 9 tot 12 jaar

Titel: Strijd om Elementia – Het recht van de sterkste
Schrijver: Sean Fay Wolfe
Uitgeverij: Van Holkema & Warendorf

ISBN: 9789000349449
ISBN e-book: 9789000350636

Wat leert je kind:

  • Over de spelelementen van Minecraft
  • Leesplezier
  • Taalontwikkeling
  • Uitbreiding woordenschat
  • Leesbegrip

Te koop in iBooks

verkrijgbaar-in-iBooks

Te koop bij Bol.com

Het boek

Het boek is deel 1 van een nieuwe spannende serie over het spel Minecraft.
Het boek is heel dik (bijna 500 bladzijden) en heeft een zachte kaft. Er zijn geen plaatjes in het boek.
De titels van de hoofdstukken bevatten een lettertype met pixeleffect om de sfeer van een game weer te geven.

Sean Fay Wolfe was pas zestien jaar oud toen hij dit boek schreef. Erg bijzonder!
Zelf speel ik ook Minecraft met mijn kinderen dus dat maakt het lezen uit dit boek extra leuk!
De schrijver heeft duidelijk meer spelervaring met Minecraft dan ik heb, want tijdens het lezen leer ik ook nog het een en ander. Wanneer ik bij mijn kinderen navraag over bepaalde onderdelen uit het boek, kunnen zij me dat in geuren en kleuren uitleggen.
Dit boek is dus vol met herkenbare elementen uit Minecraft voor de meer ervaren spelers.

Het verhaal begint wanneer de koning van de Elementiaserver een nieuwe wet in werking laat treden.
Alle inwoners van Element City met een level lager dan 15 moeten de stad binnen een week verlaten. Na die datum zullen deze spelers, als ze in de stad worden aangetroffen, worden gedood en zullen hun huizen worden vernietigd.
Dit is zijn manier om meer ruimte te maken in zijn stad. De hoge levels vinden dat er te veel lage levels bijkomen en dat zij alle ruimte, banen en huizen innemen.

Op dat moment komt er een nieuwe speler op de server: Stan. Al snel komt Stan in aanraking met de wetten van de koning en vooral met zijn nieuwste wet.
Hij ziet hoe de koning regeert als tiran en hij ziet hoe veel spelers en ook NPC figuren leiden en uitgebuit worden door de koning.
Al snel trekt hij zich dit persoonlijk aan en gaat hij de strijd aan om de Elementia server. Op deze server geldt op het moment het recht van de sterkste. Hoe gaat een nieuwe level 1 speler de strijd aan met de machtigste speler op deze server?
Daar komt ook nog eens bij dat er op deze server een speciale regel geldt: Als je dood gaat word je van de server verbannen. Je spawnt dus niet meer op de plek waar je het laatst in een bed hebt geslapen, zoals normaal gesproken in het spel!

Mijn mening

Ik vind het boek echt heel erg leuk voor kinderen. Natuurlijk is het feit dat het boek door een zestienjarige is geschreven van invloed op het verhaal en de tekst, maar toch kan ik dit boek zeker aanraden.
Hoewel het verhaal hier en daar te snel en te makkelijk tot een “happy ending” komt is het geheel toch echt heel spannend en vooral leuk om te lezen.
De schrijver weet veel af van het spel Minecraft en hij heeft zijn kennis heel mooi ingezet om er een geweldig verhaal over te schrijven.

Ik denk dat dit boek heel leuk gaat zijn voor gamers. Houdt je kind niet zo van lezen, maar speelt het super graag achter de computer (vooral Minecraft) dan zou je dit boek kunnen proberen.
Wel kan het feit dat het boek zo dik is toch wel een kind een beetje afschrikken.

Een hoofdstuk bestaat uit ongeveer 8 tot 20 bladzijden. Een kind kan prima 1 hoofdstuk per keer lezen.
Er valt ontzettend veel te beleven in 1 hoofdstuk en ook komt het vaak voor dat een spannende situatie al aan het einde van het hoofdstuk al tot een einde is gekomen, waardoor het lezen van één hoofdstuk per keer ook heel aantrekkelijk zal zijn.

recensie-exmplaar-uitgever

Leave a reply