You have not added an image yet. Please upload and apply an image.

Eric Carle’s Brown Bear Animal Parade

Eric Carle’s Brown Bear Animal Parade

Wat leert je kind van deze app:

  • Kennis maken met muziek

Doelgroep: 3 – 6 jaar

Download_on_the_App_Store_Badge_NL_135x40

De app

In de app speel je met de bruine beer van Eric Carle. Eric Carle ken je misschien wel. Hij heeft Rupsje Nooitgenoeg geschreven (aanrader!).
Je bent in een wereld van karton beland. Zou het een prentenboek zijn? Ga op onderzoek uit door het scherm aan te raken in de richting waar je heen wil wandelen met de beer.
Tijdens het lopen hoor je vrolijke muziek. Je hoort het muziekje van de beer.
Raak grassprietjes aan om te zien wat je dan tegenkomt. Tijdens het wandelen kom je steeds dieren tegen.
Raak ze meerdere keren aan om ze in te kleuren.
Zijn ze er klaar voor? Dan wandelen ze met je mee. Elk dier speelt zijn eigen muziekstukje.
Als je alle dieren hebt verzameld kan je de dieren één voor één aanraken om ze een eigen geluid te geven. Er wordt toestemming gevraagd voor toegang tot je microfoon en dan kan je jouw eigen geluiden voor de dieren opnemen en afspelen.

eric-carles-brown-bear-animal-parade-1eric-carles-brown-bear-animal-parade-2

Klaar? Begin dan weer opnieuw door op “play again” te drukken in het menu.

Mijn mening

Ik vind de app er mooi uitzien. Het heeft veel weg van een knutselboek. De beer en de acht dieren zijn geknutseld van karton en geverfd. De stijl van de app is verder zeer eenvoudig.
Alle dieren hebben hun eigen muziekstukje en het klinkt heel mooi en aantrekkelijk voor kinderen.

De app is verder heel simpel. Je loopt door de wereld en verzamelt de muzikale dieren. De muziekstukjes van de verschillende dieren maken een mooi geheel met het muziekstukje van de beer.
Op het laatst gaan de dieren om de beer heen zitten en kan je met ze spelen. Ze laten hun muziekstukjes dan horen. Je kan de dieren ook een een eigen geluid geven door zelf iets op te nemen. Dit klinkt ook wel leuk in het geheel.
Als een kind heel snel door het spel heen gaat is het kind zo’n 6 minuten bezig met de app. Een kind kan natuurlijk ook lekker uitgebreid met de dieren spelen.

Je kan ook zelf een verhaal verzinnen en vertellen. Je kind mag dan steeds de beer sturen en de andere dieren erbij halen. Het is nog leuker om samen met je kind een verhaal te verzinnen. Heel goed voor de taalontwikkeling van je kind!

recensie-exmplaar-uitgever

Leave a reply