You have not added an image yet. Please upload and apply an image.

Ninja Timmy en de reis naar Sansoria

Ninja Timmy en de reis naar Sansoria

Doelgroep: 9 – 12 jaar
Titel: Ninja Timmy en de reis naar Sansoria
Schrijver + illustrator: Henrik Tamm
Uitgeverij: Clavis

Wat leert je kind:

  • Leesplezier
  • Taalontwikkeling
  • Uitbreiding woordenschat
  • Leesbegrip

 Te koop bij Bol. com

Het boek

Dit is het vervolg op Ninja Timmy en de gestolen lach. Dit is een serie kinderboeken met prachtige prenten waarbij je dus bijna het gevoel krijgt van een animatiefilm in een fantasy setting.

Het verhaal begint bij Miss Vanderfelt. Het is duidelijk dat ze op iemand wacht en dat ze iemand nodig heeft. Maar zal hij komen? Zal er ooit iemand komen?
Na bovenstaande inleiding van één bladzijde begint het avontuur.
Timmy en zijn vrienden staan om een tafel naar een boodschap te kijken. De boodschap is geschreven op perkament en ziet er oud en gehavend uit.
Wat staat er geschreven? Ze weten het niet. Het is een geheimschrift.
Gelukkig heeft Alfred veel magische uitvindingen en één ervan is een vertaalmachine. Met wat aanpassingen lukt het misschien wel om het geheimschrift te vertalen.

Wil je de boodschap weten?
Nou, vooruit!
De oude lerares van Alfred heeft hulp nodig. Er is een vreemde, magische toverkracht aanwezig op Sansoria.
Bijna iedereen is erdoor betoverd. Als de betovering niet verbroken kan worden lopen ze de kans kennis kwijt te raken die over duizenden jaren vergaard zijn!

Natuurlijk wil Alfred gelijk te hulp schieten, maar hoe zit dat met Ninja Timmy en zijn vrienden. Is dit niet te gevaarlijk voor ze?

Mijn mening

Ik heb Ninja Timmy en de gestolen lach een jaar geleden gelezen. Voordat ik aan dit boek begon probeerde ik me het verhaal te herinneren. Ik was bang dat als ik het me niet zou herinneren ik dit boek dan ook lastiger zou vinden. Ik had nog even getwijfeld of ik mijn recensie van deel 1 nog even zou lezen, maar ik heb besloten het niet te doen.
Ik wilde weten hoe kinderen het zouden ervaren als ze zonder voorkennis aan dit boek zouden beginnen.

Het was helemaal niet lastig om gelijk in deel 2 te beginnen. Dit boek heeft duidelijk zijn eigen avontuur.
Het begint gelijk zonder veel introductie en het heeft zijn eigen verhaal van begin tot eind.
Je kan het boek dus prima op zichzelf lezen.
Wel zijn er zo nu en dan wat kleine verwijzingen naar het vorige boek.

Vind je dit boek leuk dan raad ik je ook aan om Ninja Timmy en de gestolen lach te lezen. Daarin lees je hoe de vrienden bij elkaar zijn gekomen.

Het boek heeft 216 bladzijden en heeft prachtige illustraties bij de tekst.
Ik vind de illustraties echt geweldig. Het is een genot om naar te kijken!
Ik vind het heel knap van de schrijver dat hij de sfeer van het verhaal zo mooi heeft weten uit te beelden in zijn illustraties!

Wil je wat illustraties uit deze serie zien? Hieronder zie je in een video van nog geen twee minuten hoe de illustraties eruit zien.

Het verhaal leest heel vlot. Ik heb het verhaal in twee avonden uitgelezen.
Het verhaal is leuk en de gebeurtenissen komen vaak snel tot een conclusie. Het is dus niet zo dat je steeds in spanning zit over wat er nu staat te gebeuren.
Als voorbeeld: binnen één hoofdstuk worden ze gezien door een prehistorisch zeemonster en worden ze door hem achternagezeten. Na zes bladzijden (waarvan 2 mooie grote prenten) blijkt dat hij gewoon een praatje wilde maken!
Het verhaal heeft dus wel spannende momenten, maar ze komen ook wel snel tot een conclusie. Dat is vooral fijn voor jonge lezers van 8 of 9 jaar die al op een hoge AVI niveau lezen. Het is dan vaak lastig om boeken te vinden die ook bij hun denkproces passen en niet alleen maar bij hun AVI niveau. Dit boek past daar dus heel mooi bij.
Voor mezelf vond ik het hier en daar wel te snel gaan. De gebeurtenissen hadden nog wel iets uitgebreider gemogen en wat minder makkelijk oplosbaar.
Maar dan ben ik ook niet de beoogde doelgroep!

recensie-exmplaar-uitgever

Leave a reply