You have not added an image yet. Please upload and apply an image.

Is er leven op Mars?

Is er leven op Mars?

Doelgroep: 6-7 jaar
Titel: Is er leven op Mars?
Schrijver: Jon Agee
Vertaald: Edward van de Vendel
Uitgeverij:
 Querido
ISBN: 9789045121307

Wat leert je kind:

  • Lezen op AVI M4 niveau
  • Leesplezier
  • Taalontwikkeling
  • Uitbreiding woordenschat
  • Leesbegrip

Te koop bij Bol.com

Het boek

Dit boek hoort bij de serie Tijgerlezen.
Tijgerlezen is speciaal gemaakt voor beginnende lezers van 5 tot 9 jaar. Bij deze boeken staat het verhaal centraal en niet de woorden.
Het is dus niet zo dat de woorden precies passen bij het leesniveau van het kind, maar er is meer aandacht gegaan naar het schrijven van een leuk en spannend verhaal waardoor kinderen deze boeken graag zouden willen lezen.
De tekst bestaat dan ook niet uit klankzuivere woorden. Je komt veel woorden tegen zoals helemaal, geworden, zeker, somberder, meegenomen, chocoladetaartjes, enz.
Als je kind nog vooral oefent met klankzuivere woorden dan zijn deze woorden lastig om het al helemaal zelf (zonder hulp) te lezen.

Er is weinig tekst per bladzijde. Een kind kan het boek in 10 tot 15 minuten uit hebben.
De zinnen bevatten hoofdletters. Kinderen leren vaak pas in groep 4 de hoofdletters. Dus als je kind nog niet gewend is om de hoofdletters te lezen dan kan je beter wel de eerste paar keren samen uit dit boek lezen.

De bladzijden van het boek zien er mooi uit, omdat de illustraties vaak de volledige pagina’s vullen. Zo nu en dan kom je een witte pagina tegen met een korte tekst en grote illustratie.
De tekst is afwisselend in wit of zwart gedrukt. Het hangt per pagina van de kleur van de illustratie af.

Het verhaal gaat over een astronaut die naar Mars gaat om te ontdekken of er iets leeft op Mars. Niemand gelooft dat er leven is op Mars. Mensen verklaren hem voor gek, maar hij weet zeker dat hij het gaat vinden!

Hier vind je een inkijkexemplaar van het boek (zie link onder de voorkant van het boek).
Download hier lesmateriaal bij Is er leven op Mars?

Mijn mening

We hebben al drie boeken gelezen uit de serie Tijgerlezen. Dit is de vierde uit deze reeks. Wat ons het eerst opviel was de hoeveelheid tekst. Het boek bevat veel minder tekst dan we tot nu toe van deze serie gewend waren.
Ook had mijn zoontje het boek met 10 minuten uit, terwijl we normaal dagenlang bezig zijn met een Tijgerlezenboek.
Mijn zoontje was wel een beetje teleurgesteld. Hij geniet echt heel veel van de boeken uit deze serie en hij vond dat hij dit boek veel te snel uit had.

Ik vind het boek er heel mooi uitzien. Het geeft me een gevoel van een prentenboek, maar dan kleiner dan de meeste prentenboeken. De prenten beelden het verhaal volledig uit.
Ook als er geen tekst zou zijn zou je samen met je kind de tekst bij het verhaal kunnen verzinnen d.m.v. de prenten.
Ik vond het grappig om te zien hoe de Marsbewoner iedere keer achter de astronaut aan wandelde terwijl de astronaut helemaal niks in de gaten gaat. Mijn zoontje vond dat juist heel vervelend. Op een gegeven moment riep hij zelfs: “Gast! Kijk eens achter je!”

Meer reviews van Tijgerleesboeken:

recensie-exmplaar-uitgever

Leave a reply