You have not added an image yet. Please upload and apply an image.

Vrolijke vriendinnenverhalen

Vrolijke vriendinnenverhalen

Doelgroep: Vanaf 7 jaar
Titel: Vrolijke vriendinnenverhalen
Schrijver: Antonia Michaelis
illustrator: Katharina Wieker
Uitgeverij: Deltas
ISBN: 9789044732566

Wat leert je kind:

  • Oefenen met lezen op ongeveer AVI M4/E4
  • Leesplezier
  • Taalontwikkeling
  • Uitbreiding woordenschat
  • Leesbegrip

Het boek

Het boek hoort bij de serie Lezen is te gek.
In het boek staan 8 korte verhalen voor beginnende lezers.
Het gaat om verhalen over beste vriendinnen zijn. De verhalen zijn allemaal erg verschillend. Van beste vriendinnen die na een verhuizing weer bij elkaar komen, onzichtbare vriendinnen die gaan verhuizen en ruimte maken voor een “echte vriendin” tot en met vriendinnen met verschillende huidskleuren die voor elkaar opkomen.
De verhalen zijn heel kort en eindigen allemaal erg prettig.

De letters zijn heel groot. De zinnen nemen niet de hele lengte van een bladzijde in beslag. Bekijk het plaatje hieronder als voorbeeld. De meeste zinnen zijn verdeeld over twee tot vier regels.
Er zijn veel plaatjes bij de tekst. De plaatjes zijn in kleur. De plaatjes passen heel mooi bij het verhaal en ik merk dat kinderen de gezichtsuitdrukkingen graag bekijken tijdens het lezen.

Illustratie van Katharina Wieker © 2018 Van Deltas, Vrolijke vriendinnenverhalen (tekst van Antonia Michaelis).

Mijn mening

Leuk oefenboekje voor kinderen om te oefenen op AVI M4 en E4.
Hoewel het boek specifiek over vriendinnen gaat, ervaren kinderen de gebeurtenissen uit de tekst toch meer als vriendschap in het algemeen.

De tekst pas goed bij kinderen die oefenen op AVI M4 en E4. Voor M4 zal de tekst best uitdagend zijn. In dat geval kan je de tekst samen voorlezen. Het kind leest iedere bladzijde de helft voor en jij doet de andere helft. Dit is ook heel gezellig om te doen en maakt het oefenen met lezen een stuk leuker.
In een zin staat steeds één of twee woorden waar een kind wel moeite voor moet doen. Denk daarbij aan woorden zoals geweldig, briefpapier en sindsdien.

recensie-exmplaar-uitgever

Leave a reply