You have not added an image yet. Please upload and apply an image.

Spel van angst

Spel van angst

Doelgroep: Vanaf 15 jaar (Young Adult)
Titel: Spel van angst
Schrijver: Michael Grant
Uitgeverij: Harpercollins Young adult
ISBN: 9789402709902 

Wat leert je kind:

  • Leesplezier
  • Taalontwikkeling
  • Uitbreiding woordenschat
  • Leesbegrip

Ik heb dit verhaal als luisterboek geluisterd op Storytel. Ik heb het in het Engels geluisterd.
Ik heb een Storytel abonnement waarmee ik vaak naar boeken luister.
Probeer Storytel 14 dagen gratis.

Het boek

Mara is de leerling van de Angstaanjager. Ze zal zelf op den duur een Angstaanjager worden. Deze taak is ongelooflijk zwaar. Mensen doen elkaar ontzettend veel leed aan in de wereld en zij zal daar haar eigen portie van moeten aanzien, beoordelen en straffen. Ook het uitdelen van de straffen is zeker niet mis. Je straft de daders met hun ergste nachtmerries. Maakt dat jou eigenlijk niet ook een dader? Iedere straf zal, als herinnering, op haar huid te zien zijn als een ziekelijke tatoeage.
Ze zal een Angstaanjager zijn als straf voor haar daden. Ze zal niet voor eeuwig een Angstaanjager zijn. Kan ze hierna weer terug naar haar eigen leven? Ze zal nooit meer op dezelfde voet verder kunnen als voorheen. Ze kan nooit meer de Mara zijn zoals haar moeder en haar vrienden van haar gewend waren.
En hoe zit dat met de liefde? Ze kan niet aangeraakt worden, omdat een aanraking al het opgedane leed op een intense wijze overbrengt. Niemand zal haar ooit willen of kunnen aanraken, omdat deze beelden niet te verdragen zijn.
En welke man zal een vrouw met zulke vreselijke tatoeages willen hebben? Niemand zal ooit naar haar lichaam kunnen kijken en haar mooi vinden. Wat een toekomst!

Wil je meer weten over dit boek als luisterboek? Neem hier een kijkje.

Ben je nieuwsgierig geworden? Hier zie je een inkijkexemplaar van het boek .

Mijn mening

Ik vind dit boek minder leuk dan deel 1. Ik vind het vooral meer van hetzelfde. Ze zijn met name bezig dramatische gebeurtenissen te bekijken en de daders op te sporen door te bekijken welke daden tot deze gevolgen hebben geleid.
Wel wordt deze bijzondere wereld uitgebreid met meerdere wezens die ook duidelijke sporen achterlaten op onze menselijke wereld. Welke strijd is er gaande achter de schermen van onze wereld? En hoe belangrijk is de rol van de Angstaanjagers in deze strijd?
Verliefdheid speelt een rol in dit verhaal, maar heeft niet de overhand. “Haat” als onderwerp speelt een veel grotere rol.

Ik ben nu voorlopig klaar met deze serie. Het einde is op zich wel bevredigend. De serie zelf is nog niet afgelopen, maar als we nog jaren moeten wachten op een vervolg, dan is het einde die we tot nu hebben gekregen wel mooi.

Leave a reply