You have not added an image yet. Please upload and apply an image.

Apple Zomerkamp #todayatapple – Leuke dingen om te doen met kinderen in Den Haag

Apple Zomerkamp #todayatapple – Leuke dingen om te doen met kinderen in Den Haag

We waren vandaag bij de AppleStore in Den Haag. Ik wilde informeren of ik vandaag mijn batterij van mijn iPhone kon laten vervangen, hoeveel het kostte en hoe lang het zou duren.

Tot mijn geluk kon ik vandaag al terecht, kostte het 49 euro en zou het binnen een uur klaar zijn. Helemaal perfect dus! Het werd nog mooier, want er was een Apple zomerkamp aan de gang. Het was net begonnen en mijn zoontjes mochten gelijk meedoen. Wat een geluk! Dit is een driedaagse cursus, maar er was nog plek en hoewel we alleen vandaag in Den Haag waren, mochten mijn jongens aansluiten en meedoen met het programma van vandaag. Er werden iPads en robotballen als oefenmateriaal voor ze gehaald. Deze cursus bestaat uit uitleg en zelf aan de slag gaan met het programmeren van de robots. Dit is natuurlijk een geweldige ervaring en onze jongens vielen op deze wijze met hun neus in de boter!
Bekijk deze cursus (en de tweede cursus) in de video hieronder.

Vandaag was ons uitstapje naar Den Haag, maar we hadden helemaal geen planning. We zouden zelf ontdekken wat leuk zou zijn om te doen in Den Haag en het meedoen aan deze zomerkamp was een fantastische start van de dag!

Later op de dag konden mijn jongens weer meedoen met een cursus films maken met de iPad en iMovie. Dat is natuurlijk helemaal geweldig, want onze jongste zoontje verzint en maakt graag korte filmpjes voor zijn YouTubekanaal AaronCreatief! Vandaag kreeg hij wat basistips over het filmen met de iPad.

Mijn mening

Dit was een geweldige ervaring voor mijn jongens. Ze zijn natuurlijk wel goed bekend met iPads en programmeren, maar daar speelden de begeleiders van deze workshop goed op in. Zij daagden mijn jongens uit en gaven ze zelfs extra opdrachten met meer uitdaging.

De begeleiders genoten duidelijk van deze cursus. Ze waren heel enthousiast, pasten zich prima aan aan wat de kinderen kunnen en willen en ze lieten ze volledig hun gang gaan. Uiteindelijk kregen de kinderen vrij spel om het gebouw onveilig te maken voor hun film. Ze hebben met veel plezier hun opnames gemaakt in de store.

Als in een echte bioscoop konden we allemaal genieten van wat de kinderen hadden gemaakt. We kregen als ouders de film zelfs via AirDrop.

Nog een voordeel van deze activiteit: Het was lekker koel in de airco! Dit was heerlijk, omdat het buiten in de zon best warm was.
Het werd een bijzonder dagje uit. Nu moeten we nog wel een keertje weer terug naar Den Haag, want we hebben geen enkele musea bezocht. Vandaag hebben we alleen gewinkeld en deze cursus gedaan. Het klinkt alsof we weinig hebben gedaan, maar we waren pas 20.00 uur thuis! Iedereen was behoorlijk moe van zo’n gezellige dag.

Ook in augustus zijn er nog genoeg van deze cursussen voor kinderen. Neem een kijkje bij #todayatapple Apple Zomerkamp.
Dit zijn de gratis apps waarmee de jongens hebben gewerkt:

Leave a reply