You have not added an image yet. Please upload and apply an image.

Topo Duitsland review – app review

Topo Duitsland review – app review

Wat leert je kind:
Wereldoriëntatie
Topografie van Duitsland

Download_on_the_App_Store_Badge_NL_135x40

Get it on Google Play

Plus

 • Het spel is leuk.
 • Bevorderen van topografische kennis.
 • Lijkt op het topografie spel van vroeger.
 • Knopje: “hint”.
 • Tijdrace om het spannend te maken.

Min

 • niks

De educatieve app

Deze App voor kinderen  is uit dezelfde reeks als Topo Nederland en Topo Europa en Topo USA.

De app biedt drie functies: oefenen zonder tijdsdruk en een tijdrace.
Je kan kiezen om de provincies, hoofdsteden en grote plaatsen te leren.

Oefenen zonder tijdsdruk:
Bovenin het scherm zie je steeds waar je met het vliegtuigje naar toe moet vliegen. Als je in de buurt vliegt, zie je een hint verschijnen zodat je precies weet waar je naartoe moet. Als je echt niet weet waar je naar toe moet vliegen kan je op “hint” klikken. Je ziet dan een pijltje naast het vliegtuigje om je naar de juiste plek te wijzen.

Tijdrace:
Je moet nu binnen 3 minuten naar zoveel mogelijk plaatsen vliegen. Bovenin het scherm zie je steeds waar je met het vliegtuigje naar toe moet vliegen. Als je in de buurt vliegt, zie je een hint verschijnen zodat je precies weet waar je naartoe moet. Als je echt niet weet waar je naar toe moet vliegen kan je op “hint” klikken. Je ziet dan een pijltje naast het vliegtuigje om je naar de juiste plek te wijzen. Wel wordt er 10 seconden van je tijd afgetrokken. Het is dus niet verstandig om steeds dit knopje te gebruiken.

Leuk
Het spel is erg leuk en zal zeker de topografische kennis van een kind bevorderen. Het zorgt er toch voor dat een kind een beter beeld van Duitsland krijgt. Daardoor zal een kind de hoofdsteden, provincies en plaatsen beter onthouden. Ik vind het geweldig dat mijn kind nu met hetzelfde spel bezig kan zijn als waar ik vroeger op school topografie mee oefende. Er is goed over het spel nagedacht. Je ziet niet alleen de kaart van Duitsland. Je ziet ook de omliggende landen. Door middel van kleurverschil is aangegeven wat Duitsland is en hoe de vorm van het land eruit ziet. Hierdoor kan een kind het land straks beter plaatsen op een wereldkaart. Het spel is ook prima te spelen als je nog geen topografische kennis hebt van Duitsland. Je kan dan steeds op “hint” drukken zodat je de plekken kan vinden. Uiteindelijk zal je de plekken beginnen te onthouden. Als je al veel plekken kent, kan je de tijdrace doen. Dat maakt het spel erg spannend.

Minder leuk
Ik heb geen minpunten ervaren tijdens het spelen van de app.

Mijn mening
Ik vind de app een absolute aanrader! De app is erg leuk om te spelen en je werkt gelijk aan je topografische kennis. Mijn zoontje is nog erg jong (3 jaar). Hij zal er nog geen plaatsen mee leren. Wel vindt hij het spel gewoon leuk om te spelen, omdat hij een vliegtuigje rond kan laten vliegen. Daar is het spel natuurlijk niet voor bedoeld, maar wat geeft het? Ondertussen kunnen wij hier thuis onze topografische kennis bijspijkeren!
De app kost op het moment €1.59.

Plus
Min
 • Het spel is leuk.
 • Bevorderen van topografische kennis.
 • Lijkt op het topografie spel van vroeger.
 • Knopje: “hint”.
 • Tijdrace om het spannend te maken.

 

Leave a reply