You have not added an image yet. Please upload and apply an image.

Snurkboek – leuk kinderboek

Snurkboek – leuk kinderboek

Wat leert je kind:

  • Leesplezier
  • Taalontwikkeling
  • Uitbreiding woordenschat
  • Leesbegrip
  • Kennis maken met nieuwe situaties
  • Stimuleren van de fantasie
  • Leesbeleving

Titel: Snurkboek
Schrijver: Michiel Schimmel
Illustrator: Michiel Schimmel
Uitgeverij: Rhinus

Doelgroep: 2 tot 8 jaar

 

Al sinds mijn jongetjes klein waren zagen we het belang in van een bedtijdritueel. Ons bedtijd ritueel is enorm simpel. Eerst maken we de kinderen klaar voor bed. Dan als ze helemaal klaar zijn, gaan we gezellig op de bank zitten en lezen we een boek voor. Ze mogen vaak zelf een boek uitkiezen. Na het boek rennen ze naar hun bed en krijgen ze allebei een kusje van ons beiden en dan gaat het licht uit. Het verhaal in dit boek past helemaal bij ons bedtijdritueel.

Het verhaal

Een bos is erg bijzonder en zit vol verhalen. Snurk is altijd op zoek naar verborgen verhalen en hij schrijft ze op in zijn snurkboek. Hij vindt ze onder stenen, hoort ze van een muis, kortom hij gaat overal op zoek. Als het eerste sneeuwvlokje neerdaalt gaat Snurk de dieren langs met zijn snurkboek. Hij leest ze allemaal een verhaal voor. Als hij klaar is gaat hij naar zijn warme nest. Zou het Snurk ook lukken om lekker in slaap te vallen?

Mijn mening

Toen ik het boek zag, was ik enorm onder de indruk. Het is een prachtig boek! Het boek heeft een dikke kaft en de titel is gedrukt in zilveren metallic letters.
Het formaat van het boek is goed en de illustraties zijn buitengewoon mooi! Kon ik mijn apps maar zo mooi tekenen!

Ik vind het boek perfect passen bij het bedtijdritueel. Het verhaal is leuk en gaat over het slapen gaan en het voorlezen duurt niet te lang en niet te kort. Precies goed dus!
Als je zelf een bedtijdritueel wil beginnen met je kind, dan vind ik dit boek een aanrader! Vooral wanneer kinderen erg jong zijn, is het erg goed om alsmaar te herhalen. Iedere dag hetzelfde boek is dan precies wat ze nodig hebben! Zelfs nu ze zelf mogen kiezen merk ik dat ze toch vaak hetzelfde boek uitkiezen.
Het boek draagt bij aan een prettige sfeer en helpt je kind voor te bereiden om zometeen heerlijk in bed te gaan liggen.

Het boek is geschreven op rijm. In contact komen met rijm is goed voor de fonologische ontwikkeling. Kinderen leren zo woorden herkennen met dezelfde klank. Daarnaast vind ik het zelf ook heel fijn om verhalen op rijm voor te lezen. Ik vind dat altijd wel mooi klinken terwijl ik voorlees.

Bestel hier een Snurkboek voor je kind(eren).

 

Leave a reply