You have not added an image yet. Please upload and apply an image.

LivingSands toverzand / Super Zand: Lekker binnen op tafel spelen met zand. Makkelijk op te ruimen zonder zandresten.

LivingSands toverzand / Super Zand: Lekker binnen op tafel spelen met zand. Makkelijk op te ruimen zonder zandresten.

 

Voor mijn twee wormen (mijn zoontjes van 3 jaar en 5 jaar) proberen we hier thuis allerlei verschillende soorten zand uit.
Eerst leek binnen spelen met zand geen optie, maar nu is het ineens mogelijk!
Er is binnenspeelzand te koop waarmee kinderen heerlijk kunnen kneden en modelleren en als klap op de vuurpijl: simpel op te ruimen en op te bergen is!

Hier is Super zand toverzand ( Super sand) te koop.

Bekijk in het filmpje 4 soorten binnenspeelzand waaronder Super zand (Super sand).

Doelgroep
Vanaf 3 jaar

Wat is Super zand (Super sand)?

Super zand is binnenspeelzand. Het voelt als een soort deeg en je kan er veel meer mee dan met gewoon zand. Je kunt ermee spelen, kleien en mooie beelden en bouwwerken maken. Het droogt niet uit en je hebt geen water nodig.
Het plakt aan zichzelf, wat een genot is bij het opruimen.
Super zand is gemaakt van 98% zand en 2% schelpjes/mosselen structuur dus 100% natuurlijk materiaal en absoluut niet giftig.
Het zand is anti-bacterieel wat betekent dat het geen bacteriën aantrekt.

Mijn mening

Het zand voelt bijzonder in je handen. Het lijkt net of ik een pizzadeeg aan het kneden ben, maar dan zonder dat het aan mijn handen blijft plakken.
Wel blijft er een laagje op je handen achter. Dat zou voor sommigen onprettig kunnen voelen.

Hoe meer je kneedt, hoe steviger het voelt. Hoe meer je het uit elkaar probeert te trekken en te laten vallen, hoe zachter het weer voelt. Het lijkt wel een therapeutische werking te hebben. Ik word er helemaal rustig van. Mijn jongens spelen ook wel rustig met het zand. Zo nu en dan laten ze wat beetjes op de grond vallen.

LivingSands-3LivingSands-2

Mijn jongens slepen vaak emmertjes met water vanuit het huis naar hun zandbak, omdat ze graag met het zand willen vormen. Dit zand is dan veel prettiger voor ze, omdat het ze biedt wat ze graag willen, zonder dat het een modderboel wordt.

 4+1 gratis speelgoed

Je kan het zand lekker in zandvormen drukken om zo mooie vormen te maken en je kan zelf een mooi werkje maken net alsof je aan het kleien bent. Hoewel je er leuke dingen mee kan maken, is het geen klei, je kan bijvoorbeeld geen dak voor je huisje bouwen, zonder dat het gaat instorten.
Mijn jongste zoontje rolt graag met een kleideegroller over het zand en mijn oudste snijdt het liefst met een kindermes in het zand.

LivingSands-4LivingSands-1

Het spelen met Super zand is goed voor hun motoriek. Denk maar aan de bewegingen die ze steeds maken: vastpakken, kneden, rollen, snijden, drukken, enz.

Dan natuurlijk het opruimen, want dat vind ik wel enorm belangrijk!
Het opruimen is erg simpel. Ik veeg al het zand met mijn handen bij elkaar en ruim het zand op in een bakje. Daarna veeg ik al het zand van de grond bij elkaar en gaat dat ook in de bak.
Simpel dus! Wel moet ik opletten dat het geen luchtdichte bak is.

Mijn jongens ruimen het zand zelf op in de bak als ze klaar zijn. Soms zie ik nog wat zandresten op de tafel liggen. Dat is geen probleem, ik pak de bak en veeg de rest van het zand in de bak. Mijn jongens zijn dol op het spelen in de zandbak en op kleien. Beiden leiden normaal gesproken tot veel irritatie bij mij en mijn man omdat we nog erg lang bezig zijn al het zand en klei overal vandaan te vegen en te rapen. Dat heb ik nu dus helemaal niet met Living Sand! Het opruimen is zo makkelijk!

Super zand is te koop bij http://www.trendyspeelgoed.nl/
Hier zie je Super zand toverzand te koop.

Leave a reply