You have not added an image yet. Please upload and apply an image.

Living Dinosaurs expo in Rotterdam

Living Dinosaurs expo in Rotterdam

 

 

Mijn jongens zijn helemaal in de ban van dino’s. Mijn oudste zoon van 6 jaar kent de namen van een boel dinosaurussoorten ook kan hij je er van alles bij vertellen.
De jongste tekent bijna dagelijks één of meerdere dino’s. Hij kent ook al aardig wat namen en hij tekent zelfs hun eigenschappen (kam op de rug, hoorns, enz.).

We moesten dus wel naar deze expositie gaan! Zelfs opa ging mee.

Wat is Living Dinosaurs?

Bij deze expositie ontmoet je 19 levensgrote dinosauriërs. Bij de dino’s staat steeds informatie over de dinosaurus. 
In een andere zaal “Evolution Room” zie je de ontwikkeling van de dinosauriërs en ook van andere dieren vanaf 400 miljoen jaar geleden tot nu. Het eindigt met het uitsterven van de dino’s die werd veroorzaakt door de gevolgen van de inslag van een hele grote meteoriet, 66 miljoen jaar geleden.  Ook zijn er fossielen en een skelet van een dino te zien.
In een kleiner zaaltje kan je een 3D film bekijken waarin je van alles meemaakt over dino’s tot en met het einde van hun bestaan.

 Living-Dinosaurs-1  Living-Dinosaurs-3 

Waarom is Living Dinosaurs leuk voor kinderen?

Het onderwerp dinosauriërs spreekt vaak tot de verbeelding van kinderen. Ze zien allerlei tekenfilmpjes en filmpjes over dinosauriërs en lezen misschien boeken over het onderwerp. In musea zijn botten en skeletten van dinosauriërs te zien.
Toch kan het best moeilijk voor te stellen zijn hoe ze er nu echt uitzagen en hoe het zou voelen wanneer je tegenover een dino zou staan.
Dat is wat de Living Dinosaurs biedt. Je staat naast de dino’s en ziet hoe groot of hoe klein ze zijn. Gelukkig voel je geen angst zoals je in het echt zou hebben gevoeld.

Living-Dinosaurs-4Living-Dinosaurs-2

Wat is er te doen bij Living Dinosaurs?

Zodra je binnenkomt heb je aan je rechterkant een zaaltje met een 3D film om vast in de sfeer te komen. Daarna loop je langs 19 levensgrote dinosauriërs. 
Ze bewegen zelfs, dat is toch wel erg leuk om naar te kijken. Dat maakt het toch wel nog realistischer dan wanneer ze stil zouden staan. 

Er is ook een gratis app waarmee je een speurtocht kan doen. Je krijgt steeds een vraag en jij moet op zoek gaan naar de dino. Raak het antwoord aan of scan de dino handmatig met je iPhone om antwoord te geven. Daarna krijg je weer enkele vragen over de dino waarbij je het antwoord moet zoeken op het informatiebord bij de dino. Erg leuk om te doen!

Download_on_the_App_Store_Badge_NL_135x40

Er is ook ander zaaltje waar je enkele fossielen kan bekijken en je meer kan lezen over de ontwikkeling van de dinosauriërs en andere dieren. Het kan echt een eyeopener zijn om te zien wanneer welke dino’s hebben geleefd. Zo kwamen wij tot de conclusie dat sommige dino’s die wij samen in ons hoofd hebben, niet tegelijkertijd hebben geleefd. Daar zat miljoenen jaren tussen! Verhelderend om dat zo te zien. De informatie op deze borden staan vol met plaatjes, dus ook voor mijn jongens was het erg leuk om te zien.

Handig om te weten:

  • http://www.livingdinosaurs.nl/
  • Je bent ongeveer 30 tot 45 minuten bezig bij de tentoonstelling. Vooral met kinderen zal het zeker geen uur duren voordat ze weer genoeg hebben gezien.
  • Als je de kaartjes online koopt i.p.v. aan de deur dan krijg je korting.
  • Op dinsdag, donderdag en vrijdag kun je gebruik maken van een GRATIS rondleiding door de tentoonstelling. De tour start ieder heel uur en per tour kunnen maximaal 30 personen deelnemen. Vol=vol!
  • Als je in de WTC-V&D garage, Leeuwenstraat 2 te Rotterdam parkeert krijg je 20% korting op je parkeerkosten! Als je de dino tentoonstelling bezoekt, ontvang je bij de merchandise balie een kortingskaart voor het parkeren.
  • BEZOEKADRES: POST ROTTERDAM
    Coolsingel 42
    3011 AD ROTTERDAM

One Response to Living Dinosaurs expo in Rotterdam

Leave a reply