You have not added an image yet. Please upload and apply an image.

Superhelden.nl 2

Superhelden.nl 2

Doelgroep: Vanaf 11 jaar
Titel: Superhelden.nl 2
Schrijver: Marcel van Driel
Uitgeverij: De Fontein

Wat leert je kind:

  • Belangstelling krijgen voor boeken.
  • Taalontwikkeling.
  • Uitbreiding woordenschat.
  • Concentreren.
  • Goed kijken naar de plaatjes.
  • Stimuleren van de fantasie.
  • Kennis maken met nieuwe situaties.

Te koop bij Bol.com

Het verhaal

Dit boek is het vervolg op Superhelden.nl.

In deel 1 werd Iris ontvoerd en naar een eiland genaamd Pala gebracht. Ze werd opgeleid tot superheld in opdracht van Mr. Oz. de baas op het eiland.
Iris ontdekte dat haar broer Justin hier ook was en zelfs heeft weten te ontsnappen. Als Iris ook probeert te ontsnappen, weigert haar broer haar te helpen en stuurt hij haar weer terug naar Pala om voor hem te spioneren.

Iris heeft het ontzettend zwaar op Pala. Haar nachtmerries worden erger en erger en de spionageopdrachten die ze voor haar broer moet uitvoeren zijn ook niet mis.
Alex en Fiber (Marthe) weten zeker dat Iris in contact staat met haar broer en ze proberen haar te betrappen. Het gaat zeer slecht met Iris. Ze kan maar niet uitrusten door al haar nachtmerries en de zwaarste test komt er al snel aan. Ze zal met een enorme achterstand aan de test moeten beginnen. Falen is geen optie!

Mijn mening

Deel 2 stelt me zeker niet teleur! Deel 1 was al geweldig en spannend en soms is het maar de vraag of deel twee daar wel aan kan voldoen.
Ook nu weet de schrijver je aandacht te pakken en vast te houden en je van de ene spannende moment in de andere te gooien. Zal Iris dit wel redden? Wordt ze betrapt? Hoe zit het nu met Alex en wat is Fibers aandeel? De ene vraag na de ander rolt in je hoofd. Je weet maar 1 ding zeker: No way dat je nu zal ophouden met lezen!
Het boek is zeker evenwaardig aan een game. Je hebt dan ook geen zin om uit te loggen. Nu heb je geen zin om het boek weg te leggen voordat je alles hebt gelezen!

Houdt je kind niet van lezen, maar wel van computerspelletjes? Laat je kind dan eens kennis maken met deze serie en het spel superhelden.nl.
Het feit dat dit hele pakket uit zowel 3 boeken en een computerspel bestaat kan bijna niet misgaan bij gamers.

Ik voel me aardig op 1 lijn liggen met bepaalde interesses van de schrijver. Hij beschrijft “scenes” uit geweldige films en natuurlijk kwam ik ook hier The Doctor tegen uit Dr. Who! Nou ja niet echt The Doctor, maar wel zijn Tardis.
Ik ben benieuwd welke computergames (RPG of MMORPG) de schrijver zelf heeft gespeeld, want hij weet de boeken zo spannend te maken met herkenbare game ervaring, dat hij vast wel een gamer moet zijn (geweest). Erg leuk dus voor kinderen die normaal gesproken liever computeren dan lezen.

Het boek eindigt nu weer veel te spannend. Je bent er als lezer nog lang niet. Gelukkig kan ik zometeen aan deel 3 beginnen, want ik wil er eerlijk gezegd niet op wachten! Morgen wil ik alles weten. Wat gaat er gebeuren met Iris en haar broer? Weet ze haar vriendin te redden? Hoe zit het nu met Alex en Fiber? En ik hoop toch echt dat Mr. Oz niet weg komt met zijn vreselijke daden……

Morgen heb ik al mijn antwoorden. Hoop ik!

E-Books

Download_on_the_App_Store_Badge_NL_135x40

Leave a reply