You have not added an image yet. Please upload and apply an image.

Het waanzinnige boek over je lichaam

Het waanzinnige boek over je lichaam

Doelgroep: 8 – 12 jaar

Titel: Het waanzinnige boek over je lichaam
Schrijver: Andy Griffiths
Illustrator: Terry Denton
Uitgeverij: Lannoo

Wat leert je kind:

  • Leesplezier
  • Taalontwikkeling
  • Uitbreiding woordenschat
  • Leesbegrip
  • Kennis maken met nieuwe situaties
  • Stimuleren van de fantasie
  • Bewust worden van eigen mogelijkheden en eigen wensen.

Te koop bij Bol.com

Het verhaal

In de inleiding schrijven de schrijvers dat er al heel wat flauwekul is geschreven over lichaamsdelen. Ze laten je gelijk weten dat zij dat ook hebben gedaan in dit boek.
In 68 hoofstukken vol met plaatjes en 100% waarheidloze informatie lees je van alles over je lichaam. Je komt geen saaie termen of feiten tegen.
Meer valt er niet te weten over dit boek (volgens de schrijvers).

het-waanzinnige-boek-over-je-lichaam-3

Mijn mening

De schrijvers hebben zich inderdaad aan hun woord gehouden. Het boek is zeker niet saai en je komt echt nergens saaie termen en weetjes tegen.
Het boek staat boordevol met onzinnige dingen die zeer grappig beschreven en getekend zijn.
Mijn oudste zoontje leest niet graag. Hij wordt heel graag voorgelezen, maar het is altijd een uitdaging voor me om hem aan het lezen te krijgen.
Tot nu toe boekte dit boek nog het meeste succes. Het zit boordevol met onzin en onzinnige weetjes, dat hij zelf dit boek pakte. Hij heeft het zelfs helemaal uitgelezen, zonder enige motivatie van mijn kant!

het-waanzinnige-boek-over-je-lichaam-2

De tekst in dit boek is buitengewoon raar en hilarisch en je moet je kind heel duidelijk maken dat er niks van klopt. Je kind zal het vast wel begrijpen, maar je weet hoe kinderen kunnen zijn. Als ze iets in een boek of op het internet lezen, hebben ze de neiging het te geloven.

De schrijvers van dit boek schrijven hele leuke, grappige boeken boordevol gekke fantasie. Misschien ben je al bekend met de serie “Waanzinnige boomhut van …. verdiepingen”. Zo niet, dan kan ik je ze van harte aanraden.
Zelf vind ik de boomhutboeken leuker dan dit boek, maar volgens mij vinden kinderen dit boek leuker dan de boomhutboeken, omdat dit boek meer gekkigheid biedt.

Leave a reply