You have not added an image yet. Please upload and apply an image.

Omniversum: Giganten uit de IJstijd

Omniversum: Giganten uit de IJstijd

Vandaag zijn we met het gezin naar het Omniversum gegaan. Een paar keer per jaar ga ik er graag heen met mijn jongens, omdat het zo leerzaam is, maar tegelijkertijd ook heel leuk.
Het is anders dan een documentaire op t.v. kijken. Omdat de film zo gefilmd is dat het speciaal geprojecteerd kan worden op het plafond, dragen de beelden bij tot een geweldige beleving.

We gingen vandaag naar de “Giganten uit de IJstijd”. De film gaat over de bevroren landschappen van Noord-Amerika, Europa en Azië tienduizend jaar voor de moderne beschaving. De beelden zijn computer-gegenereerd en je beleeft hoe geweldig groot de mammoeten destijds waren en hoe gevaarlijk sterk de sabeltandtijgers eruit zagen.

Giganten uit de IJstijd is Nederlands gesproken. Op zich geeft het Omniversum vanaf 8 jaar aan als leeftijscategorie, maar mijn jongens zijn 7 en 4 jaar en ze hebben geweldig genoten van de film. Ze vonden het alleen zo jammer dat het zo kort duurde.

Zelf vond ik de film een beetje saai, wat beelden betreft, Ik heb nu aardig wat films gezien in het Omniversum en vond de anderen wel veel indrukwekkender, maar ik vond het wel enorm leerzaam. Ik heb er zelf ook nog aardig wat van opgestoken en voor mijn jongens was het echt perfect. Hun ogen staan nu helemaal open voor de IJstijd en ik zit erover na te denken om met ze naar de hunebedden te gaan kijken, omdat ze in de film zulke mooie zwerfkeien hadden gezien die over waren gebleven uit de laatste IJstijd.

We waren al twee keer naar Rijksmuseum van Oudheden gegaan waar ze al van alles over de IJstijd hadden gezien. Deze tentoonstelling vonden mijn jongens heel leuk en er waren leuke spelletjes. Lees hier meer over de tentoonstelling van de IJstijd. Zo zijn we aan kortingskaarten gekomen voor deze film in het Omniversum. Met de kaart kregen we alle 4 wel 50% korting! Ik wilde al graag naar deze film, dus dat kwam goed uit. In het museum stond het leven van de mens in die tijd centraal en in de film keken we nu vooral naar de dieren en hoe we aan onze informatie zijn gekomen over deze dieren.

Tip: Vergeet niet om de kortingskaarten te vragen voor deze film in het Omniversum wanneer je in Leiden het Rijksmuseum van Oudheden bezoekt.
Als je eerst naar de film gaat kan je ook een vrijkaartje krijgen voor kinderen om het Rijksmuseum van Oudheden te bezoeken.

Leave a reply